skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Produkty pilaw
Krok 2:
Pokrój marchewki w paski
Krok 3:
Wlej olej roślinny do miski multicookera, włóż marchewki i ustaw tryb "smażenia" na 15 minut.
Krok 4:
Obierz cebulę, posiekaj i dodaj do marchewki. Ustaw tryb & quot; smażenie", 10 min. na cebulę wystarczy
Krok 5:
Podczas smażenia warzyw pokrój mięso.
Krok 6:
Dodaj do warzyw.
Krok 7:
Ustaw tryb "smażenia", ustaw czas na 15 minut.
Krok 8:
Sól. Dodaj berberys i kurkumę. i nadal trzymaj w trybie "smażenie" 15 minut. konieczne jest mieszanie składników pilawu drewnianą szpatułką przy każdej zakładce.
Krok 9:
Ryż opłucz i osusz. Do tego nadaje się czysty lniany ręcznik.
Krok 10:
Połóż ryż na mięsie, równomiernie rozprowadź. Na wierzch połóż główkę czosnku, strąk pieprzu.
Krok 11:
Ustaw tryb & quot; ryż / zboża", czas ustawić 1 godzinę. Poczekaj, aż Multicooker wykona program.
Krok 12:
Nasz kruchy pilaw jest gotowy.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jagnięcina chuda - 169 kcal/100g
- Baranina tłusta - 225 kcal/100g
- Baranina-mostek - 533 kcal/100g
- Jagnięcina-szynka - 232 kcal/100g
- Kotlet jagnięcy z kością - 380 kcal/100g
- Baranina - łopatka - 284 kcal/100g
- Baranina-część grzbietowa - 459 kcal/100g
- Dziki ryż surowy - 353 kcal/100g
- Ryż brązowy surowy - 360 kcal / 100g
- Ryż brązowy gotowany - 119 kcal/100g
- Ryż biały witaminizowany surowy - 363 kcal/100g
- Ryż biały witaminizowany gotowany - 109 kcal/100g
- Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami surowy - 369 kcal/100g
- Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami gotowany - 106 kcal/100g
- Ryż instant suchy - 374 kcal/100g
- Ryż instant gotowy do spożycia - 109 kcal/100g
- Rys - 344 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal / 100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Kurkuma - 325 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Berberys - 29 kcal/100g
- Papryka ostra - 40 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g