skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotuj produkty. Oczyść i umyj warzywa.
Krok 2:
Pokrój marchewkę w kostkę.
Krok 3:
Ziemniaki również kroimy w kostkę.
Krok 4:
I z burakami tak samo-kostką.
Krok 5:
Wlej jeden litr wody do miski multicookera. W koszu do gotowania na parze wkładamy pokrojone warzywa.
Krok 6:
Włóż miskę do multicookera, zamknij i ustaw tryb "Gotowanie na parze", czas 25 minut. Po 15 minutach sprawdzimy ziemniaki.
Krok 7:
W międzyczasie pokrój marynaty w kostkę. Jeśli chcesz kwaśną sałatkę, możesz wziąć kiszone ogórki.
Krok 8:
Dodaj groszek w puszkach do salaterki, z której płyn został wcześniej spuszczony.
Krok 9:
Minęło 15 minut programu, sprawdzamy ziemniaki i marchewkę-są gotowe.
Krok 10:
Ostrożnie, aby się nie poparzyć, włóż ziemniaki i marchewkę do salaterki łyżką. Buraki pozostawiamy do przygotowania.
Krok 11:
Pod koniec programu próbujemy buraków - są miękkie i soczyste. Dodaj go również do salaterki.
Krok 12:
Sól-pieprz do smaku, dopraw oliwą lub olejem słonecznikowym, dobrze wymieszaj. Dajemy co najmniej 10-15 minut sałatce, aby była zaparzona i nasycona smakami!
Krok 13:
Jeśli lubisz cebulę, możesz trochę pokroić w sałatkę, uwielbiam pióra zielonej cebuli-włożyłem ją do mojej porcji. Cebulę najlepiej umieścić w każdej porcji osobno. Vinaigrette w powolnej kuchence jest gotowy! Wlej sałatkę do talerzy i ciesz się smakiem po prostu niesamowitych warzyw! Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Ziemniaki pieczone - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Burak - 40 kcal/100g
- Suszone buraki - 278 kcal/100g
- Buraki gotowane - 49 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Gotowana marchewka - 25 kcal / 100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Groszek zielony świeży - 280 kcal/100g
- Groszek zielony konserwowy - 55 kcal/100g
- Cebula zielona - 19 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Ogórki kiszone - 16 kcal/100g