vinaigrette w powolnej kuchence

zdrowa i smaczna sałatka dietetyczna. Z multicookerem wiele razy łatwiej! Winegret sam w sobie jest bardzo smaczną i zdrową sałatką. A jeśli warzywa są gotowane w podwójnym bojlerze-smak jest po prostu niesamowity! I pomoże nam w tym nasz Multicooker w połączeniu z koszem do gotowania na parze. Nawet potrawy dietetyczne, takie jak winegret w powolnej kuchence, są bardzo, bardzo smaczne! Zaczynajmy?!
AngelAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 13 % 2 g
tłuszcze 25 % 4 g
węglowodany 63 % 10 g
78 kcal
IG: 78 / 0 / 22

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 40 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Przygotuj produkty. Oczyść i umyj warzywa.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Pokrój marchewkę w kostkę.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Ziemniaki również kroimy w kostkę.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    I z burakami tak samo-kostką.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Wlej jeden litr wody do miski multicookera. W koszu do gotowania na parze wkładamy pokrojone warzywa.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Włóż miskę do multicookera, zamknij i ustaw tryb "Gotowanie na parze", czas 25 minut. Po 15 minutach sprawdzimy ziemniaki.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    W międzyczasie pokrój marynaty w kostkę. Jeśli chcesz kwaśną sałatkę, możesz wziąć kiszone ogórki.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Dodaj groszek w puszkach do salaterki, z której płyn został wcześniej spuszczony.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Minęło 15 minut programu, sprawdzamy ziemniaki i marchewkę-są gotowe.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Ostrożnie, aby się nie poparzyć, włóż ziemniaki i marchewkę do salaterki łyżką. Buraki pozostawiamy do przygotowania.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Pod koniec programu próbujemy buraków - są miękkie i soczyste. Dodaj go również do salaterki.

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Sól-pieprz do smaku, dopraw oliwą lub olejem słonecznikowym, dobrze wymieszaj. Dajemy co najmniej 10-15 minut sałatce, aby była zaparzona i nasycona smakami!

  13. Krok 13:

    Krok 13.

    Jeśli lubisz cebulę, możesz trochę pokroić w sałatkę, uwielbiam pióra zielonej cebuli-włożyłem ją do mojej porcji. Cebulę najlepiej umieścić w każdej porcji osobno. Vinaigrette w powolnej kuchence jest gotowy! Wlej sałatkę do talerzy i ciesz się smakiem po prostu niesamowitych warzyw! Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Ziemniaki pieczone - 70   kcal/100g
  • Tłuczone ziemniaki - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Burak - 40   kcal/100g
  • Suszone buraki - 278   kcal/100g
  • Buraki gotowane - 49   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Gotowana marchewka - 25   kcal / 100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Groszek zielony świeży - 280   kcal/100g
  • Groszek zielony konserwowy - 55   kcal/100g
  • Cebula zielona - 19   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Oliwa z oliwek - 913   kcal/100g
  • Ogórki kiszone - 16   kcal/100g

Podobne przepisy