twaróg w powolnej kuchence z kaszą manną

świetny przepis na szybkie śniadanie-zdrowy i satysfakcjonujący! Jeśli jeszcze nie wiesz, że twaróg (lub zapiekanka) w powolnej kuchence okazuje się nie gorszy niż to, co gotuje się w piekarniku lub kuchence mikrofalowej, ten przepis kulinarny jest dla ciebie przydatny. Powiedziałbym nawet, że twaróg jest jeszcze bardziej bujny i delikatny. Jego jedyną wadą jest to, że nie pokrywa się piękną skórką. Można to jednak łatwo naprawić, posypując cukrem pudrem na wierzchu. Ugotujemy danie & quot; wspólne & quot; kuchnia (Nie wiem tylko, do jakiej kuchni to jedzenie przypisać).
o.tanyaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 26 % 10 g
tłuszcze 16 % 6 g
węglowodany 58 % 22 g
171 kcal
IG: 4 / 22 / 74

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Składniki.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Ubij jajka na stabilną pianę.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Tak.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Po dodaniu do nich cukru.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Masa jajeczna powinna stać się biała i gęsta.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Osobno wymieszaj twarożek, kaszę mannę, kefir, proszek do pieczenia, cukier waniliowy i trochę soli.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Wszystko dobrze wymieszaj i dodaj kandyzowane owoce (osobiście lubię kłaść papaję, jest najdelikatniejsza).

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Teraz włóż ubite jajka do powstałej mieszanki i delikatnie wymieszaj.

  9. Krok 9:

    Krok 9.
  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Smarujemy Wolnowar masłem i wkładamy do niego nasze ciasto.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Ustaw tryb "pieczenia" i ustaw czas na czterdzieści pięć minut, nie więcej.

taki deser jest dobry rano, dlatego lepiej przygotować go wieczorem poprzedniego dnia, aby rano pić mewę z pyszną zapiekanką.

smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Kasza manna - 340   kcal/100g
  • Twaróg 40% tłuszczu - 466   kcal/100g
  • Twaróg 20% tłuszczu - 233   kcal/100g
  • Twaróg 18% tłuszczu - 226   kcal/100g
  • Twaróg 10% tłuszczu - 156   kcal/100g
  • Twaróg beztłuszczowy - 75   kcal/100g
  • Twarożek ze śmietaną - 260   kcal/100g
  • Twaróg owocowy - 147   kcal/100g
  • Twaróg łagodny dietetyczny - 170   kcal / 100g
  • Twaróg "vitalinia" - 64   kcal/100g
  • Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91   kcal/100g
  • Twaróg - 156   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Kefir tłusty - 62   kcal/100g
  • Kefir 1% tłuszczu - 38   kcal/100g
  • Kefir beztłuszczowy - 30   kcal/100g
  • Kefir "Dr beefy" 1,8% tłuszczu - 45   kcal/100g
  • Kefir 2,5% tłuszczu - 53   kcal / 100g
  • Kandyzowane - 216   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Proszek do pieczenia ciasta - 79   kcal/100g
  • Cukier waniliowy - 379   kcal/100g
  • Jajko kurze - 80   kcal/100g

Podobne przepisy