twaróg w powolnej kuchence z kaszą manną
skład / składniki
8
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Składniki.
Krok 2:
Ubij jajka na stabilną pianę.
Krok 3:
Tak.
Krok 4:
Po dodaniu do nich cukru.
Krok 5:
Masa jajeczna powinna stać się biała i gęsta.
Krok 6:
Osobno wymieszaj twarożek, kaszę mannę, kefir, proszek do pieczenia, cukier waniliowy i trochę soli.
Krok 7:
Wszystko dobrze wymieszaj i dodaj kandyzowane owoce (osobiście lubię kłaść papaję, jest najdelikatniejsza).
Krok 8:
Teraz włóż ubite jajka do powstałej mieszanki i delikatnie wymieszaj.
Krok 9:
Krok 10:
Smarujemy Wolnowar masłem i wkładamy do niego nasze ciasto.
Krok 11:
Ustaw tryb "pieczenia" i ustaw czas na czterdzieści pięć minut, nie więcej.
taki deser jest dobry rano, dlatego lepiej przygotować go wieczorem poprzedniego dnia, aby rano pić mewę z pyszną zapiekanką.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Kasza manna - 340 kcal/100g
- Twaróg 40% tłuszczu - 466 kcal/100g
- Twaróg 20% tłuszczu - 233 kcal/100g
- Twaróg 18% tłuszczu - 226 kcal/100g
- Twaróg 10% tłuszczu - 156 kcal/100g
- Twaróg beztłuszczowy - 75 kcal/100g
- Twarożek ze śmietaną - 260 kcal/100g
- Twaróg owocowy - 147 kcal/100g
- Twaróg łagodny dietetyczny - 170 kcal / 100g
- Twaróg "vitalinia" - 64 kcal/100g
- Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91 kcal/100g
- Twaróg - 156 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Kefir tłusty - 62 kcal/100g
- Kefir 1% tłuszczu - 38 kcal/100g
- Kefir beztłuszczowy - 30 kcal/100g
- Kefir "Dr beefy" 1,8% tłuszczu - 45 kcal/100g
- Kefir 2,5% tłuszczu - 53 kcal / 100g
- Kandyzowane - 216 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Proszek do pieczenia ciasta - 79 kcal/100g
- Cukier waniliowy - 379 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g