mieszanka mięsna w powolnej kuchence

niesamowicie smaczna i aromatyczna solanka! I ugotuje ją Multicooker! Bardzo lubię mieszankę, więc często ją gotuję. Jest szczególnie dobry następnego dnia po wakacjach, ponieważ pomaga poradzić sobie z nieprzyjemnymi konsekwencjami uczty, gdy nie chcesz nic jeść z ilości zjedzonego. Multicooker pojawił się ostatnio w moim domu i od tego czasu stale dostosowuję do niego moje ulubione przepisy. Zupy w nim są szczególnie dobre ze względu na efekt marności jak w rosyjskim piecu! Solanka nie była wyjątkiem!
nasstinAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 45 % 10 g
tłuszcze 45 % 10 g
węglowodany 9 % 2 g
138 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 2 h 40 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Potrzebne składniki

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Pokrój wołowinę na średnie kawałki

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Włóż go do miski multicookera i napełnij gorącą wodą. Możesz być zimny, ale wtedy czas gotowania będzie musiał zostać zwiększony, biorąc pod uwagę podgrzewanie wody

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Wystawiamy program & quot; zupa" na 2 godziny

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Gdy program już dobiega końca, kroimy wszystkie pozostałe składniki na solankę - najpierw cebulę

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Następnie szynkę w cienkie paski

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Servelat słomką

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Gotowaną kiełbasę też w paski

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Program się skończył-mięso ugotowane

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Wołowinę pozostawiamy do ostygnięcia

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    I wlej bulion do innego pojemnika

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Wlej olej roślinny do miski multicookera i rozłóż cebulę

  13. Krok 13:

    Krok 13.

    Wystawiamy program & quot; pieczenie", zostawiamy na 7 minut do usmażenia

  14. Krok 14:

    Krok 14.

    W międzyczasie pokrój ogórki w paski. Wziąłem ogórki fermentowane, bardzo ostre, najbardziej lubię je w solance

  15. Krok 15:

    Krok 15.

    Zielone oliwki kroimy w cienkie plasterki

  16. Krok 16:

    Krok 16.

    Rozłóż oliwki i ogórki na cebuli, wymieszaj i pozostaw na 5 minut

  17. Krok 17:

    Krok 17.

    A tymczasem pokrój wołowinę na porcje

  18. Krok 18:

    Krok 18.

    Po 5 minutach dodaj koncentrat pomidorowy, wlej sok pomidorowy i pozostaw na kolejne 8 minut. Bardzo lubię domowy sok pomidorowy w połączeniu z koncentratem pomidorowym, ale oczywiście można też wziąć jedną rzecz

  19. Krok 19:

    Krok 19.

    Rozłóż pokrojone mięso i pozostaw w tym samym trybie na 10 minut

  20. Krok 20:

    Krok 20.

    Następnie wlej bulion wołowy, dodaj liść laurowy, w razie potrzeby solankę z oliwek. Na tym etapie musisz spróbować soli-mam dość soli,nie dopaliłem. Zostawiamy do zakończenia programu & quot; pieczenie & quot;. Ten program zakłada wysoką temperaturę, więc będzie się mocno gotować. Jeśli nie do spiechu, możesz zostawić na godzinę w programie & quot; zupa & quot; lub & quot; gotować & quot;

  21. Krok 21:

    Krok 21.

    Po 15 minutach Multicooker zasygnalizował koniec programu - pozostaw mieszankę do zaparzenia przez co najmniej 15 minut

  22. Krok 22:

    Krok 22.

    W międzyczasie przygotujemy wszystko do podania

  23. Krok 23:

    Krok 23.

    Pokrój połowę cebuli na półpierścienie i włóż na talerz, nada naszej mieszance swój niepowtarzalny smak i odrobinę ostrości, a ze względu na to, że mieszanina jest gorąca, marynuje się i nie będzie gorzka

  24. Krok 24:

    Krok 24.

    Drobno posiekaj zielenie, pokrój oliwki na pół, Wytnij okrąg cytryny

  25. Krok 25:

    Krok 25.

    Wlej gorącą mieszankę do talerza z cebulą, posyp ziołami na wierzchu, rozłóż okrąg cytryny i oliwek. Smacznego!

wszyscy uwielbiają hodgepodge w moim domu i nigdy nie zostaje długo! Spróbuj-może stanie się Twoim ulubionym daniem!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Tłuszcz wołowy roztopiony - 871   kcal/100g
  • Wołowina tłusta - 171   kcal/100g
  • Wołowina chuda - 158   kcal/100g
  • Wołowina-mostek - 217   kcal/100g
  • Wołowina-kajdany - 380   kcal/100g
  • Wołowina-chuda pieczeń - 200   kcal/100g
  • Wołowina - łopatka - 137   kcal/100g
  • Wołowina - żeberka - 233   kcal/100g
  • Wołowina-szynka - 104   kcal/100g
  • Wołowina - ogon - 184   kcal/100g
  • Szynka gotowana - 269   kcal/100g
  • Peklowana wołowina - 216   kcal/100g
  • Liść laurowy - 313   kcal/100g
  • Oliwki - 115   kcal/100g
  • Szynka - 270   kcal/100g
  • Szynka wołowa - 133   kcal/100g
  • Gotowana szynka - 282   kcal/100g
  • Surowa szynka - 270   kcal/100g
  • Kiełbasa szynkowa - 242   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Pasta pomidorowa - 28   kcal/100g
  • Kiełbasa "amatorska" - 291   kcal/100g
  • Kiełbasa "Ukraińska" - 404   kcal/100g
  • Kiełbasa "cukrzycowa" - 254   kcal/100g
  • Kiełbasa "doktorska" - 197   kcal/100g
  • Kiełbasa dietetyczna - 170   kcal/100g
  • Kiełbasa"mleczna" - 252   kcal/100g
  • Cervelat - 425   kcal/100g
  • Pikle - 11   kcal/100g
  • Sok pomidorowy - 21   kcal/100g

Podobne przepisy