skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Potrzebne składniki
Krok 2:
Pokrój wołowinę na średnie kawałki
Krok 3:
Włóż go do miski multicookera i napełnij gorącą wodą. Możesz być zimny, ale wtedy czas gotowania będzie musiał zostać zwiększony, biorąc pod uwagę podgrzewanie wody
Krok 4:
Wystawiamy program & quot; zupa" na 2 godziny
Krok 5:
Gdy program już dobiega końca, kroimy wszystkie pozostałe składniki na solankę - najpierw cebulę
Krok 6:
Następnie szynkę w cienkie paski
Krok 7:
Servelat słomką
Krok 8:
Gotowaną kiełbasę też w paski
Krok 9:
Program się skończył-mięso ugotowane
Krok 10:
Wołowinę pozostawiamy do ostygnięcia
Krok 11:
I wlej bulion do innego pojemnika
Krok 12:
Wlej olej roślinny do miski multicookera i rozłóż cebulę
Krok 13:
Wystawiamy program & quot; pieczenie", zostawiamy na 7 minut do usmażenia
Krok 14:
W międzyczasie pokrój ogórki w paski. Wziąłem ogórki fermentowane, bardzo ostre, najbardziej lubię je w solance
Krok 15:
Zielone oliwki kroimy w cienkie plasterki
Krok 16:
Rozłóż oliwki i ogórki na cebuli, wymieszaj i pozostaw na 5 minut
Krok 17:
A tymczasem pokrój wołowinę na porcje
Krok 18:
Po 5 minutach dodaj koncentrat pomidorowy, wlej sok pomidorowy i pozostaw na kolejne 8 minut. Bardzo lubię domowy sok pomidorowy w połączeniu z koncentratem pomidorowym, ale oczywiście można też wziąć jedną rzecz
Krok 19:
Rozłóż pokrojone mięso i pozostaw w tym samym trybie na 10 minut
Krok 20:
Następnie wlej bulion wołowy, dodaj liść laurowy, w razie potrzeby solankę z oliwek. Na tym etapie musisz spróbować soli-mam dość soli,nie dopaliłem. Zostawiamy do zakończenia programu & quot; pieczenie & quot;. Ten program zakłada wysoką temperaturę, więc będzie się mocno gotować. Jeśli nie do spiechu, możesz zostawić na godzinę w programie & quot; zupa & quot; lub & quot; gotować & quot;
Krok 21:
Po 15 minutach Multicooker zasygnalizował koniec programu - pozostaw mieszankę do zaparzenia przez co najmniej 15 minut
Krok 22:
W międzyczasie przygotujemy wszystko do podania
Krok 23:
Pokrój połowę cebuli na półpierścienie i włóż na talerz, nada naszej mieszance swój niepowtarzalny smak i odrobinę ostrości, a ze względu na to, że mieszanina jest gorąca, marynuje się i nie będzie gorzka
Krok 24:
Drobno posiekaj zielenie, pokrój oliwki na pół, Wytnij okrąg cytryny
Krok 25:
Wlej gorącą mieszankę do talerza z cebulą, posyp ziołami na wierzchu, rozłóż okrąg cytryny i oliwek. Smacznego!
wszyscy uwielbiają hodgepodge w moim domu i nigdy nie zostaje długo! Spróbuj-może stanie się Twoim ulubionym daniem!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Tłuszcz wołowy roztopiony - 871 kcal/100g
- Wołowina tłusta - 171 kcal/100g
- Wołowina chuda - 158 kcal/100g
- Wołowina-mostek - 217 kcal/100g
- Wołowina-kajdany - 380 kcal/100g
- Wołowina-chuda pieczeń - 200 kcal/100g
- Wołowina - łopatka - 137 kcal/100g
- Wołowina - żeberka - 233 kcal/100g
- Wołowina-szynka - 104 kcal/100g
- Wołowina - ogon - 184 kcal/100g
- Szynka gotowana - 269 kcal/100g
- Peklowana wołowina - 216 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Oliwki - 115 kcal/100g
- Szynka - 270 kcal/100g
- Szynka wołowa - 133 kcal/100g
- Gotowana szynka - 282 kcal/100g
- Surowa szynka - 270 kcal/100g
- Kiełbasa szynkowa - 242 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Pasta pomidorowa - 28 kcal/100g
- Kiełbasa "amatorska" - 291 kcal/100g
- Kiełbasa "Ukraińska" - 404 kcal/100g
- Kiełbasa "cukrzycowa" - 254 kcal/100g
- Kiełbasa "doktorska" - 197 kcal/100g
- Kiełbasa dietetyczna - 170 kcal/100g
- Kiełbasa"mleczna" - 252 kcal/100g
- Cervelat - 425 kcal/100g
- Pikle - 11 kcal/100g
- Sok pomidorowy - 21 kcal/100g