skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Potrzebne produkty. Ciasto należy rozmrozić w ciągu godziny.
Krok 2:
Dodaj posiekaną zieloną cebulę do gotowego mięsa mielonego, wymieszaj..
Krok 3:
Dodaj białko jaja, sól i przyprawy, mieszaj, aż będzie gładka. Dodaj dwie łyżki wody. Mięso mielone powinno uzyskać taką konsystencję, aby można je było rozmazać cienką warstwą.
Krok 4:
Przecinamy każdą płytkę ciasta na pół.
Krok 5:
Rozwałkuj cieńsze w jednym kierunku, aby nie zakłócić struktury ciasta. Wtedy wzrośnie i zostanie upieczony. Rozłóż czwartą część mięsa mielonego, rozprowadź równą warstwą. Posyp posiekanym koperkiem na wierzchu.
Krok 6:
Delikatnie ściśnij długi bok w postaci kiełbasy. W ten sam sposób tworzymy pozostałe trzy kiełbaski.
Krok 7:
Układamy je w natłuszczonej misce multicookera, tworząc spiralę i łącząc krótkie otwarte końce.
Krok 8:
Posmaruj żółtkiem i posyp sezamem. Włącz Multicooker w trybie Multipowar, 130 stopni, przez czterdzieści minut. Następnie odwróć ciasto i zrumień je z drugiej strony w trybie Multipovar, 140 stopni, przez dziesięć minut.
Krok 9:
Odwróć na półmisek i lekko ostudź.
Krok 10:
Następnie pokrój na porcje i podawaj. Ze względu na dużą ilość zieleni w nadzieniu ciasto okazuje się bardzo soczyste. Chętni mogą uzupełnić porcję ciasta kwaśną śmietaną. Smacznego!
to ciasto można upiec z innymi wybranymi dodatkami: ser z czosnkiem i ziołami; gotowany filet z kurczaka z warzywami; pieczarki smażone z cebulą; jabłka z rodzynkami; twarożek z suszonymi morelami.
do gotowania użyto multicookera Polaris 0517 AD o mocy 860 watów.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Ciasto francuskie - 400 kcal/100g
- Ciasto francuskie, przaśne - 337 kcal/100g
- Cebula zielona - 19 kcal/100g
- Suszone całe nasiona sezamu - 563 kcal/100g
- Nasiona sezamu łuskane - 582 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Olej słonecznikowy - 898 kcal/100g
- Rafinowany olej słonecznikowy - 899 kcal/100g
- Papryka - 289 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g
- Mielona wieprzowina wołowina - 236 kcal/100g