skład / składniki
metoda gotowania
jak zrobić serce z kurczaka w powolnej kuchence? Dokładnie opłucz serca kurczaka w zimnej bieżącej wodzie. Następnie wrzuć je do durszlaka i poczekaj, aż woda spłynie. Następnie dobrze rozważ każdy kawałek i wytnij z niego niepotrzebny film i zbyt duże naczynia, odetnij tłuszcz.
obierz cebulę, opłucz i osusz. Następnie pokrój cebulę drobno w kostkę.
pieczarki należy również umyć pod wodą, osuszyć na ręczniku papierowym i pokroić w plastry wzdłuż grzyba.
Włącz powolną kuchenkę w tryb "smażenie" lub "pieczenie" w menu na panelu sterowania (w zależności od konfiguracji urządzenia gospodarstwa domowego). Wlej trochę oleju roślinnego (rafinowanego bez zapachu) do miski multicookera. Poczekaj, aż olej wystarczająco się rozgrzeje i przenieś cebulę pokrojoną w kostkę do miski. Smaż, aż stanie się przezroczysty, bez przykrycia garnka pokrywką i mieszając cebulę szpatułką. Następnie wrzuć serca kurczaka do smażonej cebuli i kontynuuj gotowanie w wybranym ustawieniu, aż zmieni kolor na brązowy.
następnie dodaj pieczarki pokrojone w plastry do miski multicookera i gotuj wszystkie produkty w tym samym trybie przez około 5 minut.
dopraw potrawę solą i zmielonym czarnym pieprzem do smaku. A następnie wlej trochę czystej wody. Ustaw powolną kuchenkę w trybie "duszenie" i ustaw minutnik na godzinę pracy.
czosnek obrać, opłukać i przepuścić przez specjalną prasę. 5-10 minut przed gotowaniem otwórz pokrywkę wolnowaru, Wrzuć posiekany czosnek do miski i dodaj niskotłuszczową śmietanę. Wymieszaj wszystkie składniki razem i zamknij powolną kuchenkę.
gdy minutnik multicookera się wyłączy, oznacza to, że nasze danie jest gotowe. Możesz przenieść go na talerz i udekorować świeżą posiekaną natką pietruszki. Jako dodatek do serc z kurczaka z pieczarkami idealnie nadają się tłuczone ziemniaki, różne płatki zbożowe lub makaron.
smacznego!
pamiętaj, że czas i tryb gotowania w przepisie są podane w przybliżeniu. Wszystkie multicookery działają inaczej, a nawet te same modele tego samego producenta mogą mieć swoje własne cechy. Zanim zaczniesz gotować nowe danie dla Ciebie w powolnej kuchence, dokładnie przestudiuj instrukcje, a następnie w praktyce spróbuj najpierw ugotować znane Ci potrawy, a następnie nowe, wybierając tryb i czas indywidualnie dla własnej techniki.
wszelkie oleje są przydatne tylko do osiągnięcia określonej temperatury-punktu dymienia, w którym olej zaczyna się palić i wytwarza toksyczne substancje, w tym czynniki rakotwórcze. Jak określić temperaturę smażenia i wybrać najlepszy olej do smażenia, a który lepiej nie używać w ogóle, przeczytaj tutaj .
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Pieczarki - 24 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Serce z kurczaka - 159 kcal/100g