skład / składniki
metoda gotowania
1. Myjemy i myjemy marchewki, kroimy na duże podłużne kostki o długości 5 cm. Pokrój również seler. Rozłóż warzywa w misce multicookera, wlej olej, smaż przez 5 minut.
2. W tym czasie miękisz chleba wkładamy do miski, napełniamy mlekiem.
3. Obierz cebulę, czosnek. Drobno posiekaj cebulę, wyciśnij czosnek przez prasę.
4. Włóż mięso mielone do dużego pojemnika, dodaj chleb (należy go lekko wycisnąć z mleka), cebulę, czosnek, sól i pieprz.
5. Ubij białka na puszystość, Dodaj do pozostałych składników, delikatnie wymieszaj.
6. Rozłóż połowę mięsa mielonego w misce multicookera (po ugotowaniu warzyw pozostało nasmarowane olejem).
7. Kładziemy warzywa, pozostałe mięso mielone na wierzchu, wyrównujemy.
8. Gotuj zapiekankę w trybie "Pieczenie" przez 40 minut.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Seler - 12 kcal/100g
- Korzenie selera - 32 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Pieprz - 26 kcal/100g
- Białka jaj - 44 kcal/100g
- Biały chleb - 266 kcal/100g
- Mielona wołowina - 254 kcal/100g