puree ziemniaczane w powolnej kuchence

pyszna, delikatna, aromatyczna puree ziemniaczana! Puree ziemniaczane - żadna uczta nie może się bez niego obejść, to proste jedzenie, ale jednocześnie najbardziej ulubione! Ugotuj puree w powolnej kuchence-szybko i łatwo. Możesz użyć programu & quot; para & quot; - tłuczone ziemniaki są przygotowywane w ciągu kilku minut)) świetnie z mięsem, z rybą, z warzywami lub możesz jako samodzielne danie)) Gotuj z przyjemnością)
AngelAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 10 % 2 g
tłuszcze 19 % 4 g
węglowodany 71 % 15 g
104 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

Czas gotowania: 25 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Przygotuj produkty-obierz i umyj ziemniaki. Lepiej jest użyć wrzącej wody (którą będziemy wlewać). Skróci to czas gotowania, a ogólnie lepiej napełnić ziemniaki wrzącą wodą-pozwoli to zaoszczędzić więcej witamin))))

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Pokrój ziemniaki na duże kawałki, sól i pieprz do smaku, zalej wrzącą wodą, aby przykryła tylko ziemniaki. Wkładamy miskę do multicookera, wybieramy program & quot; para & quot;, ustawiamy czas - 15 minut.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Po sygnale multicookera o zakończeniu programu sprawdź gotowość ziemniaków-przebij nożem, powinien być bardzo łatwy do przyklejenia i wyjęcia) jeśli uważasz, że ziemniaki nie są wystarczająco gotowe, dodaj kolejne 5 minut w tym samym programie, to na pewno wystarczy. Ostrożnie spuść wodę z gotowych ziemniaków (jeśli chcesz, możesz przenieść ją do rondla, wolę robić wszystko w misce multicookera).

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Ugniataj ziemniaki mączką, dodaj masło...

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Mleko powinno być ciepłe, można powiedzieć, że jest gorące.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Wlej gorące mleko do naszego puree i ponownie dobrze ugniataj.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Nasza pyszna i pachnąca puree jest gotowa)))

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Podawaj gorące puree i ciesz się)) Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Ziemniaki pieczone - 70   kcal/100g
  • Tłuczone ziemniaki - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Mleko krowie całe - 68   kcal/100g
  • Mleko 3,5% tłuszczu - 64   kcal/100g
  • Mleko 3,2% tłuszczu - 60   kcal/100g
  • Mleko 1,5% tłuszczu - 47   kcal/100g
  • Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140   kcal/100g
  • Mleko 2,5% tłuszczu - 54   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Pieprz - 26   kcal / 100g

Podobne przepisy