skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotuj produkty-obierz i umyj ziemniaki. Lepiej jest użyć wrzącej wody (którą będziemy wlewać). Skróci to czas gotowania, a ogólnie lepiej napełnić ziemniaki wrzącą wodą-pozwoli to zaoszczędzić więcej witamin))))
Krok 2:
Pokrój ziemniaki na duże kawałki, sól i pieprz do smaku, zalej wrzącą wodą, aby przykryła tylko ziemniaki. Wkładamy miskę do multicookera, wybieramy program & quot; para & quot;, ustawiamy czas - 15 minut.
Krok 3:
Po sygnale multicookera o zakończeniu programu sprawdź gotowość ziemniaków-przebij nożem, powinien być bardzo łatwy do przyklejenia i wyjęcia) jeśli uważasz, że ziemniaki nie są wystarczająco gotowe, dodaj kolejne 5 minut w tym samym programie, to na pewno wystarczy. Ostrożnie spuść wodę z gotowych ziemniaków (jeśli chcesz, możesz przenieść ją do rondla, wolę robić wszystko w misce multicookera).
Krok 4:
Ugniataj ziemniaki mączką, dodaj masło...
Krok 5:
Mleko powinno być ciepłe, można powiedzieć, że jest gorące.
Krok 6:
Wlej gorące mleko do naszego puree i ponownie dobrze ugniataj.
Krok 7:
Nasza pyszna i pachnąca puree jest gotowa)))
Krok 8:
Podawaj gorące puree i ciesz się)) Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Ziemniaki pieczone - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Pieprz - 26 kcal / 100g