pieczone jabłka z twarogiem w powolnej kuchence
skład / składniki
4
porcje:
metoda gotowania
za pomocą trzepaczki ubij żółtko z cukrem. Przetrzyj twaróg przez sito. Wymieszaj z masą żółtkowo-cukrową, dodaj cynamon i wanilinę, rodzynki gotowane na parze.
ostry ostrożnie wyciąć rdzeń jabłek, aby nie przebić jabłek. Napełnij je masą twarogową. Włóż nadziewane jabłka do miski Multicooker, piecz je w trybie "Pieczenie" lub "Multipowar" przez pół godziny.
gotowy deser można podawać z domowym dżemem jagodowym lub zimną śmietaną.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jabłka - 47 kcal/100g
- Jabłka Suszone - 210 kcal/100g
- Mus jabłkowy w puszkach - 61 kcal/100g
- Twaróg 40% tłuszczu - 466 kcal/100g
- Twaróg 20% tłuszczu - 233 kcal/100g
- Twaróg 18% tłuszczu - 226 kcal/100g
- Twaróg 10% tłuszczu - 156 kcal/100g
- Twaróg beztłuszczowy - 75 kcal/100g
- Twarożek ze śmietaną - 260 kcal/100g
- Twaróg owocowy - 147 kcal/100g
- Twaróg łagodny dietetyczny - 170 kcal/100g
- Twaróg "vitalinia" - 64 kcal/100g
- Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91 kcal/100g
- Twaróg - 156 kcal/100g
- Cynamon - 247 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Rodzynki - 280 kcal/100g
- Kiszmisz - 279 kcal/100g
- Wanilina - 288 kcal/100g
- Żółtka jaj - 352 kcal/100g

