pieczone jabłka z twarogiem w powolnej kuchence

Spróbuj tych przepysznych jabłek z twarogiem, nie zejdziesz! Całkiem satysfakcjonujący deser.
Madlenka=◙☼Author avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 25 % 5 g
tłuszcze 20 % 4 g
węglowodany 55 % 11 g
101 kcal
IG: 60 / 10 / 30

metoda gotowania

czas gotowania: 50 min

za pomocą trzepaczki ubij żółtko z cukrem. Przetrzyj twaróg przez sito. Wymieszaj z masą żółtkowo-cukrową, dodaj cynamon i wanilinę, rodzynki gotowane na parze.

ostry ostrożnie wyciąć rdzeń jabłek, aby nie przebić jabłek. Napełnij je masą twarogową. Włóż nadziewane jabłka do miski Multicooker, piecz je w trybie "Pieczenie" lub "Multipowar" przez pół godziny.

gotowy deser można podawać z domowym dżemem jagodowym lub zimną śmietaną.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Jabłka - 47   kcal/100g
  • Jabłka Suszone - 210   kcal/100g
  • Mus jabłkowy w puszkach - 61   kcal/100g
  • Twaróg 40% tłuszczu - 466   kcal/100g
  • Twaróg 20% tłuszczu - 233   kcal/100g
  • Twaróg 18% tłuszczu - 226   kcal/100g
  • Twaróg 10% tłuszczu - 156   kcal/100g
  • Twaróg beztłuszczowy - 75   kcal/100g
  • Twarożek ze śmietaną - 260   kcal/100g
  • Twaróg owocowy - 147   kcal/100g
  • Twaróg łagodny dietetyczny - 170   kcal/100g
  • Twaróg "vitalinia" - 64   kcal/100g
  • Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91   kcal/100g
  • Twaróg - 156   kcal/100g
  • Cynamon - 247   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Rodzynki - 280   kcal/100g
  • Kiszmisz - 279   kcal/100g
  • Wanilina - 288   kcal/100g
  • Żółtka jaj - 352   kcal/100g

Podobne przepisy