kiełbaski w cieście wolnowarowym w cieście francuskim

nie kupuj kiełbasek sklepowych w cieście, lepiej zrób je sam! Proste, satysfakcjonujące i niedrogie!
OlesyaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 18 % 9 g
tłuszcze 54 % 27 g
węglowodany 28 % 14 g
338 kcal
IG: 7 / 93 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h 15 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Aby zrobić kiełbaski w powolnej kuchence, potrzebujesz gotowego ciasta. Rozmrozić go wcześniej. Pokrój ciasto na paski 3-4 cm, zawiń kiełbaski w ciasto. Nasmaruj miskę MV olejem, rozłóż kiełbaski. Ustawiamy tryb & quot; pieczenie" na 45 minut, po 20 minutach odwracamy kiełbaski na drugą stronę. Następnie smaż 1 stronę przez 15 minut i kolejne 15 minut 2 strony.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Nasze kiełbaski w powolnej kuchence są gotowe! Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ciasto francuskie - 400   kcal/100g
  • Ciasto francuskie, przaśne - 337   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Kiełbaski"mleczne" - 266   kcal/100g
  • Kiełbaski"ruskie" - 243   kcal/100g
  • Kiełbaski wieprzowe - 324   kcal/100g
  • Parówki konserwowe - 228   kcal/100g

Podobne przepisy