skład / składniki
metoda gotowania
1. Pieczarki czyścimy, myjemy pod bieżącą wodą, suszymy, bardzo ostrożnie odcinamy nogi, aby czapki pozostały nienaruszone.
2. Obieramy cebulę, siekamy nożem, drobno kroimy również udka grzybowe. Obierz czosnek, przepuść przez prasę. Twardy ser zetrzyj na średniej tarce.
3. Wlej olej roślinny do miski multicookera, rozłóż cebulę, smaż w trybie "smażenia" na złoty kolor.
4. Następnie dodaj do cebuli nogi pieczarek i kleik czosnkowy, sól, pieprz, smaż przez kolejne 5-7 minut.
5. Gdy grzyby są wystarczająco zrumienione, włóż je do miski, dodaj bułkę tartą i wszystko wymieszaj.
6. Odstawiamy nadzienie do ostygnięcia, po czym dodajemy ser (pół porcji) i ponownie mieszamy, wypełniamy przygotowane nadzienie grzybowymi czapkami.
7. Włóż nadziewane pieczarki do miski multicookera, posyp pozostałym serem, zmień tryb na "pieczenie", ustaw czas gotowania na 40 minut.
po sygnale dźwiękowym przekąska jest całkowicie gotowa do podania.
podawaj pieczarki na talerzu, dekoruj według uznania, na przykład gałązką zieleni.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pieczarki - 24 kcal/100g
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420 kcal / 100g
- Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal / 100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Ser Litewski - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Bułka tarta - 347 kcal / 100g