grzyby z serem w powolnej kuchence

Luksusowa gorąca przekąska! Gotuj w powolnej kuchence! Grzyby z serem w powolnej kuchence można gotować zarówno na wakacje, jak iw dni powszednie, danie mile zaskoczy i zachwyci krewnych. Do gotowania należy wybrać duże grzyby o tej samej wielkości, w przeciwnym razie nie będzie wygodnie wypełniać czapek nadzieniem.
maasikaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 30 % 8 g
tłuszcze 33 % 9 g
węglowodany 37 % 10 g
150 kcal
IG: 30 / 0 / 70

metoda gotowania

czas gotowania: 2 h

1. Pieczarki czyścimy, myjemy pod bieżącą wodą, suszymy, bardzo ostrożnie odcinamy nogi, aby czapki pozostały nienaruszone.

2. Obieramy cebulę, siekamy nożem, drobno kroimy również udka grzybowe. Obierz czosnek, przepuść przez prasę. Twardy ser zetrzyj na średniej tarce.

3. Wlej olej roślinny do miski multicookera, rozłóż cebulę, smaż w trybie "smażenia" na złoty kolor.

4. Następnie dodaj do cebuli nogi pieczarek i kleik czosnkowy, sól, pieprz, smaż przez kolejne 5-7 minut.

5. Gdy grzyby są wystarczająco zrumienione, włóż je do miski, dodaj bułkę tartą i wszystko wymieszaj.

6. Odstawiamy nadzienie do ostygnięcia, po czym dodajemy ser (pół porcji) i ponownie mieszamy, wypełniamy przygotowane nadzienie grzybowymi czapkami.

7. Włóż nadziewane pieczarki do miski multicookera, posyp pozostałym serem, zmień tryb na "pieczenie", ustaw czas gotowania na 40 minut.

po sygnale dźwiękowym przekąska jest całkowicie gotowa do podania.

podawaj pieczarki na talerzu, dekoruj według uznania, na przykład gałązką zieleni.

smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pieczarki - 24   kcal/100g
  • Ser"Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser"Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser "Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420   kcal / 100g
  • Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal / 100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Ser Litewski - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Bułka tarta - 347   kcal / 100g

Podobne przepisy