skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:

Jak zrobić pilaw jagnięcy w powolnej kuchence? Przygotuj produkty: dobrze umyj mięso, obierz i umyj cebulę i marchewkę, drobno posiekaj tłuszcz z ogona
Krok 2:

Ugotujemy zirvak w powolnej kuchence. Aby to zrobić, ustaw tryb "pieczenia" na 45 minut
Krok 3:

Ponieważ pilaw jagnięcy-bierzemy tłuszcz z ogona i dodajemy do miski multicookera, aby tłuszcz się stopił
Krok 4:

Pokrój marchewki w duże paski, cebulę w półpierścienie. Nie martw się, że cebula jest grubo posiekana - w gotowym Pilawie nie będzie w ogóle widoczna
Krok 5:

Dodaj warzywa do roztopionego smalcu, nie wyrzucam skwarków
Krok 6:

Pokrój jagnięcinę
Krok 7:

Dodaj do cebuli i marchwi. W tym czasie były już trochę smażone.
Krok 8:

Po 10-15 minutach wymieszaj, sól, dodaj przyprawy i poczekaj na zakończenie programu, od czasu do czasu mieszając nasz zirvak
Krok 9:

W międzyczasie przygotuj ryż-spłucz go bardzo dokładnie, jakby przecierając między palcami. Zmieniłam gdzieś 5-6 wód, aż woda stała się czysta
Krok 10:

Pod koniec programu połóż umyty ryż, całą nieczystą główkę czosnku, nada pilawowi niesamowity aromat, ostrożnie napełnij wodą, aby nie zmyć warstwy ryżu. Woda powinna pokryć ryż wyżej o 1 paliczek palca. Jeszcze raz solę, ryż lubi dużo soli. W żadnym wypadku nie mieszaj!
Krok 11:

Ustaw tryb & quot; ryż & quot; & quot; kruchy" na 35 minut.
Krok 12:

Po zakończeniu programu nie otwieraj pokrywy przez 10-15 minut. Następnie wymieszaj pilaw i przenieś do dużego naczynia!
Krok 13:

Smacznego!
Krok 14:

Bardzo smaczne)
spróbuj ugotować takie danie, ponieważ jest bardzo smaczne, a gotowanie jest proste, ponieważ w kuchni jest pomocnik!
ważne! Aby dania z ryżem były niezmiennie smaczne, przeczytaj artykuł o zawiłościach wyboru ryżu i sekretach jego przygotowania .
pamiętaj, że czas i tryb gotowania w przepisie są podane w przybliżeniu. Wszystkie multicookery działają inaczej, a nawet te same modele tego samego producenta mogą mieć swoje własne cechy. Zanim zaczniesz gotować nowe danie dla Ciebie w powolnej kuchence, dokładnie przestudiuj instrukcje, a następnie w praktyce spróbuj najpierw ugotować znane Ci potrawy, a następnie nowe, wybierając tryb i czas indywidualnie dla własnej techniki.
jeśli używasz gotowych mieszanek przypraw, koniecznie przeczytaj kompozycję na opakowaniu. Często w takich mieszankach jest już sól, weź to pod uwagę, w przeciwnym razie ryzykujesz przesolenie naczynia.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Jagnięcina chuda - 169 kcal/100g
- Baranina tłusta - 225 kcal/100g
- Baranina-mostek - 533 kcal/100g
- Jagnięcina-szynka - 232 kcal/100g
- Kotlet jagnięcy z kością - 380 kcal/100g
- Baranina - łopatka - 284 kcal/100g
- Baranina-część grzbietowa - 459 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Kurkuma - 325 kcal/100g
- Zira - 112 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Pieprz mielony czerwony - 318 kcal/100g
- Okrągły ryż - 330 kcal/100g


