skład / składniki
Metoda gotowania
jak zrobić Khanum w powolnej kuchence?
1. Przesiej mąkę do miski, rozbij jajko, dodaj sól, wlej wodę. Wymieszaj składniki, połóż na stole i ugniataj gładkie, jednorodne ciasto już na płaskiej powierzchni. Wyjmij ciasto do zwykłej torby i odstaw na 30-40 minut.
2. Umyj pietruszkę, drobno posiekaj, włóż do miski, dodaj mięso mielone i drobno posiekaną cebulę. Dodaj sól i pieprz, dokładnie wymieszaj nadzienie.
3. Ciasto rozwałkować na cienką warstwę, nadając mu kształt prostokąta, przyciąć krawędzie nożem. Połóż nadzienie, wyrównaj równą warstwą, zwiń rolkę, ściśnij krawędzie. Nasmaruj siatkę parową masłem, umieść na niej Khanum i ustaw na misce wypełnionej wodą (1 L) . Wybierz tryb pary i gotuj przez godzinę.
4. Obierz cebulę i czosnek, drobno posiekaj, smaż na oliwie z oliwek na złoty kolor. Rozcieńczyć koncentrat pomidorowy wodą i wlać mieszaninę do cebuli i czosnku. Doprowadź sos do wrzenia, dodaj posiekaną natkę pietruszki i zdejmij z ognia.
Przenieś gotowe Khanum na płaskie duże naczynie, pokrój na porcje. I udekorowany świeżą natką pietruszki, podawaj z domowym sosem pomidorowym.
smacznego!
przygotuj się na to, że mąka może wymagać więcej lub mniej niż wskazano w przepisie. Nie skupiaj się na ilości mąki, ale na pożądanej konsystencji ciasta. Aby uniknąć błędów, przeczytaj o mące i jej właściwościach!
pamiętaj, że czas i tryb gotowania w przepisie są podane w przybliżeniu. Wszystkie multicookery działają inaczej, a nawet te same modele tego samego producenta mogą mieć swoje własne cechy. Zanim zaczniesz gotować nowe danie dla Ciebie w powolnej kuchence, dokładnie przestudiuj instrukcje, a następnie w praktyce spróbuj najpierw ugotować znane Ci potrawy, a następnie nowe, wybierając tryb i czas indywidualnie dla własnej techniki.
ponieważ stopień zasolenia, słodyczy, goryczy, ostrości, kwasu, palności każdego jest indywidualny, zawsze dodawaj przyprawy, Przyprawy i przyprawy, koncentrując się na swoim smaku! Jeśli po raz pierwszy umieścisz jedną z przypraw, pamiętaj, że są przyprawy, których szczególnie ważne jest, aby nie przenosić (na przykład chili).
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Mieszane mięso mielone - 351 kcal/100g
- Pasta pomidorowa - 28 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Pieprz - 26 kcal/100g