biszkopt na wrzącej wodzie w powolnej kuchence
skład / składniki
12
porcje:
metoda gotowania
ubij jajka z cukrem, aż będą puszyste. Przesiej mąkę pszenną, wymieszaj z wanilią i proszkiem do pieczenia. Dodaj mąkę do ubitych jajek i wymieszaj łyżką. Wlać wrzącą wodę i olej roślinny. Mieszaj ciasto, aż będzie gładkie.
posmaruj patelnię wolnowaru olejem i wlej ciasto. Włącz program "Pieczenie" na 1 godzinę. Ostudzić biszkopt i wyjąć z multicookera.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g
- Wanilina - 288 kcal/100g
- Proszek do pieczenia ciasta - 79 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g