biszkopt na wrzącej wodzie w powolnej kuchence

w powolnej kuchence powstaje wysoki biszkopt! Z takiego wspaniałego biszkoptu możesz zrobić tort urodzinowy. Odpowiedni jest krem maślany lub maślany.
NinelAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 10 % 6 g
tłuszcze 17 % 11 g
węglowodany 73 % 46 g
289 kcal
IG: 0 / 0 / 100

metoda gotowania

czas gotowania: 1 h 20 min

ubij jajka z cukrem, aż będą puszyste. Przesiej mąkę pszenną, wymieszaj z wanilią i proszkiem do pieczenia. Dodaj mąkę do ubitych jajek i wymieszaj łyżką. Wlać wrzącą wodę i olej roślinny. Mieszaj ciasto, aż będzie gładkie.
posmaruj patelnię wolnowaru olejem i wlej ciasto. Włącz program "Pieczenie" na 1 godzinę. Ostudzić biszkopt i wyjąć z multicookera.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Mąka pszenna - 325   kcal/100g
  • Wanilina - 288   kcal/100g
  • Proszek do pieczenia ciasta - 79   kcal/100g
  • Jajko kurze - 80   kcal/100g

Podobne przepisy