ciasto mielone w powolnej kuchence

obfite, aromatyczne ciasto, świetna opcja na przekąskę lub herbatę. Ciasto z mięsem mielonym w powolnej kuchence jest nie tylko smaczne, ale także bardzo aromatyczne, dzięki różnorodności przypraw i dodatków smakowych. I jest bardzo piękny! Mężczyźni szczególnie lubią to ciasto, ponieważ jest bardzo pożywne. Mój mąż zabiera kilka kęsów do pracy na szybką i wysokiej jakości przekąskę w środku dnia pracy. Ciasta w powolnej kuchence gotuję z przyjemnością, ponieważ urządzenie daje gwarancję, że nic nie ucieknie, nie spali się ani nie upiecze. Podzielę się dziś z Wami moim ulubionym przepisem!
IrinaprymoczkaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 27 % 11 g
tłuszcze 41 % 17 g
węglowodany 32 % 13 g
244 kcal
IG: 14 / 0 / 86

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 2 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Zestaw produktów. Możesz wziąć dowolne gotowe mięso mielone lub zrobić je sam. Co najważniejsze - nie powinien być płynny.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Posiekaj cebulę, czosnek i paprykę w dowolny dogodny sposób. Przewinęłam w rozdrabniaczu.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Wymieszaj z mięsem mielonym, dodaj sól, czarny pieprz i chmiel-suneli. Dobrze wymieszaj i włóż do lodówki.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    W międzyczasie robimy ciasto. Ubij jajka solą i cukrem. Dodaj sfermentowane produkty mleczne i kontynuuj ubijanie.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Dodaj mąkę przesianą proszkiem do pieczenia i mieloną paprykę, delikatnie wymieszaj.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Takie ciasto się okazuje.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Włącz Multicooker do ogrzewania. Posmaruj miskę multicookera masłem, wlej ciasto i wyrównaj.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Teraz jest najważniejszą cechą tego ciasta! Z mięsa mielonego Rzeźbimy klopsiki i gęsto układamy je na powierzchni ciasta, lekko topiąc. Następnie zamknij pokrywę, włącz tryb pieczenia na godzinę.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Po godzinie otwieramy pokrywę. Jeśli w misce utworzył się płyn, delikatnie spuść go za pomocą wkładki do gotowania na parze.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Zetrzyj ser na grubej tarce i posyp nim powierzchnię ciasta. Włącz tryb Multipowar, 120 stopni, przez 10 minut. Następnie zostawiamy ciasto na ciepło przez pół godziny.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Ostrożnie wyjmij ciasto z miski za pomocą wkładki do gotowania na parze i rozłóż na talerzu.

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Kroimy na porcje i podajemy. Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Śmietana 30% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Śmietana 25% tłuszczu - 284   kcal/100g
  • Śmietana 20% tłuszczu - 210   kcal/100g
  • Śmietana 10% tłuszczu - 115   kcal/100g
  • Śmietana - 210   kcal/100g
  • Papryka słodka - 27   kcal/100g
  • Ser "Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser"Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser "Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser Chester 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Litewski ser - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Kefir tłusty - 62   kcal/100g
  • Kefir 1% tłuszczu - 38   kcal/100g
  • Kefir beztłuszczowy - 30   kcal/100g
  • Kefir "Dr beefy" 1,8% tłuszczu - 45   kcal/100g
  • Kefir 2,5% tłuszczu - 53   kcal/100g
  • Mieszane mięso mielone - 351   kcal/100g
  • Chmiel-suneli - 417   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Papryka - 289   kcal/100g
  • Proszek do pieczenia ciasta - 79   kcal/100g
  • Jajko kurze - 80   kcal/100g

Podobne przepisy