skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Zestaw produktów. Możesz wziąć dowolne gotowe mięso mielone lub zrobić je sam. Co najważniejsze - nie powinien być płynny.
Krok 2:
Posiekaj cebulę, czosnek i paprykę w dowolny dogodny sposób. Przewinęłam w rozdrabniaczu.
Krok 3:
Wymieszaj z mięsem mielonym, dodaj sól, czarny pieprz i chmiel-suneli. Dobrze wymieszaj i włóż do lodówki.
Krok 4:
W międzyczasie robimy ciasto. Ubij jajka solą i cukrem. Dodaj sfermentowane produkty mleczne i kontynuuj ubijanie.
Krok 5:
Dodaj mąkę przesianą proszkiem do pieczenia i mieloną paprykę, delikatnie wymieszaj.
Krok 6:
Takie ciasto się okazuje.
Krok 7:
Włącz Multicooker do ogrzewania. Posmaruj miskę multicookera masłem, wlej ciasto i wyrównaj.
Krok 8:
Teraz jest najważniejszą cechą tego ciasta! Z mięsa mielonego Rzeźbimy klopsiki i gęsto układamy je na powierzchni ciasta, lekko topiąc. Następnie zamknij pokrywę, włącz tryb pieczenia na godzinę.
Krok 9:
Po godzinie otwieramy pokrywę. Jeśli w misce utworzył się płyn, delikatnie spuść go za pomocą wkładki do gotowania na parze.
Krok 10:
Zetrzyj ser na grubej tarce i posyp nim powierzchnię ciasta. Włącz tryb Multipowar, 120 stopni, przez 10 minut. Następnie zostawiamy ciasto na ciepło przez pół godziny.
Krok 11:
Ostrożnie wyjmij ciasto z miski za pomocą wkładki do gotowania na parze i rozłóż na talerzu.
Krok 12:
Kroimy na porcje i podajemy. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Ser "Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser Chester 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Litewski ser - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Kefir tłusty - 62 kcal/100g
- Kefir 1% tłuszczu - 38 kcal/100g
- Kefir beztłuszczowy - 30 kcal/100g
- Kefir "Dr beefy" 1,8% tłuszczu - 45 kcal/100g
- Kefir 2,5% tłuszczu - 53 kcal/100g
- Mieszane mięso mielone - 351 kcal/100g
- Chmiel-suneli - 417 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Papryka - 289 kcal/100g
- Proszek do pieczenia ciasta - 79 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g