skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Potrzebne składniki. Przygotuj bulion z wyprzedzeniem. Wziąłem bulion mięsny, ale można go zastąpić kurczakiem, a nawet warzywami. Zagotuj bulion na kuchence.
Krok 2:
Dodaj oliwę z oliwek do miski multicookera i ustaw program "opiekania" przez 20 minut. Używam oliwy z oliwek do smażenia, ponieważ ma wyższą temperaturę ogrzewania, ale możesz wziąć dowolny olej roślinny, który jest ci znany
Krok 3:
Cebula drobno posiekana
Krok 4:
Czosnek należy zmiażdżyć płaską stroną noża i drobno posiekać
Krok 5:
Dodaj do miski multicookera i smaż na złoty kolor, Zajęło mi to 8 minut
Krok 6:
Pieczarki kroimy w plasterki
Krok 7:
I dodaj do cebuli i czosnku, wymieszaj i smaż przez 10 minut, aż program się skończy
Krok 8:
Po 10 minutach otwórz pokrywkę i przenieś zawartość do miski blendera
Krok 9:
Zostaw kilka grzybów do dekoracji
Krok 10:
Pieczone pieczarki przecieramy w blenderze
Krok 11:
Dodaj 2 chochle bulionu, aby uzyskać bardziej jednolitą konsystencję, wytrzyj jeszcze raz
Krok 12:
Oto, co wyszło
Krok 13:
Wystawiamy program & quot; gotować" przez 15 minut
Krok 14:
Dodaj masło
Krok 15:
Następnie mąkę, szybko wymieszaj, aby nie było grudek
Krok 16:
Dodaj trochę bulionu - 2-3 chochle, dobrze wymieszaj
Krok 17:
Następnie przecier grzybowy
Krok 18:
Dodaj bulion, który cały czas utrzymywaliśmy na małym ogniu w stanie wrzenia. Jeśli z jakiegoś powodu nie masz możliwości wcześniejszego podgrzania bulionu, czas gotowania w powolnej kuchence należy wydłużyć, biorąc pod uwagę czas potrzebny na zagotowanie bulionu
Krok 19:
Wlej śmietanę, wymieszaj, zamknij pokrywkę i poczekaj na zakończenie programu
Krok 20:
Oto taka zupa! Zostawiamy na 10 minut w programie & quot; utrzymanie temperatury", aby zupa się zaparzyła
Krok 21:
Zetrzyj parmezan na drobnej tarce
Krok 22:
Drobno posiekaj zieleninę
Krok 23:
Wlać do talerza, ułożyć 3 talerze pieczarek na wierzchu, posypać startym parmezanem i ziołami. Okazało się bardzo delikatne i smaczne! Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Maślanka - 36 kcal/100g
- Śmietanka 20% tłuszczu - 300 kcal/100g
- Śmietanka 10% tłuszczu - 120 kcal / 100g
- Śmietanka - 300 kcal/100g
- Pieczarki - 24 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal / 100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Parmezan ser 45% tłuszczu - 389 kcal/100g
- Bulion mięsny - 34 kcal / 100g