zupa kremowa w powolnej kuchence

aromatyczna kremowa zupa grzybowa jest jak w restauracji, a przygotowanie jest proste! Wcześniej często gotowałem kremową zupę według tego przepisu na kuchence, ale wraz z pojawieniem się powolnej kuchenki w moim domu stopniowo dostosowuję do niej przepisy, ponieważ gotowanie w powolnej kuchence to przyjemność - używane jest minimum naczyń, sama reguluje temperaturę, wystarczy ustawić niezbędny program. Multicooker i tym razem mnie nie zawiódł, a ten przepis okazał się w porządku!
nasstinAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 36 % 4 g
tłuszcze 45 % 5 g
węglowodany 18 % 2 g
75 kcal
IG: 50 / 0 / 50

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 35 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Potrzebne składniki. Przygotuj bulion z wyprzedzeniem. Wziąłem bulion mięsny, ale można go zastąpić kurczakiem, a nawet warzywami. Zagotuj bulion na kuchence.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Dodaj oliwę z oliwek do miski multicookera i ustaw program "opiekania" przez 20 minut. Używam oliwy z oliwek do smażenia, ponieważ ma wyższą temperaturę ogrzewania, ale możesz wziąć dowolny olej roślinny, który jest ci znany

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Cebula drobno posiekana

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Czosnek należy zmiażdżyć płaską stroną noża i drobno posiekać

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Dodaj do miski multicookera i smaż na złoty kolor, Zajęło mi to 8 minut

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Pieczarki kroimy w plasterki

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    I dodaj do cebuli i czosnku, wymieszaj i smaż przez 10 minut, aż program się skończy

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Po 10 minutach otwórz pokrywkę i przenieś zawartość do miski blendera

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Zostaw kilka grzybów do dekoracji

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Pieczone pieczarki przecieramy w blenderze

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Dodaj 2 chochle bulionu, aby uzyskać bardziej jednolitą konsystencję, wytrzyj jeszcze raz

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Oto, co wyszło

  13. Krok 13:

    Krok 13.

    Wystawiamy program & quot; gotować" przez 15 minut

  14. Krok 14:

    Krok 14.

    Dodaj masło

  15. Krok 15:

    Krok 15.

    Następnie mąkę, szybko wymieszaj, aby nie było grudek

  16. Krok 16:

    Krok 16.

    Dodaj trochę bulionu - 2-3 chochle, dobrze wymieszaj

  17. Krok 17:

    Krok 17.

    Następnie przecier grzybowy

  18. Krok 18:

    Krok 18.

    Dodaj bulion, który cały czas utrzymywaliśmy na małym ogniu w stanie wrzenia. Jeśli z jakiegoś powodu nie masz możliwości wcześniejszego podgrzania bulionu, czas gotowania w powolnej kuchence należy wydłużyć, biorąc pod uwagę czas potrzebny na zagotowanie bulionu

  19. Krok 19:

    Krok 19.

    Wlej śmietanę, wymieszaj, zamknij pokrywkę i poczekaj na zakończenie programu

  20. Krok 20:

    Krok 20.

    Oto taka zupa! Zostawiamy na 10 minut w programie & quot; utrzymanie temperatury", aby zupa się zaparzyła

  21. Krok 21:

    Krok 21.

    Zetrzyj parmezan na drobnej tarce

  22. Krok 22:

    Krok 22.

    Drobno posiekaj zieleninę

  23. Krok 23:

    Krok 23.

    Wlać do talerza, ułożyć 3 talerze pieczarek na wierzchu, posypać startym parmezanem i ziołami. Okazało się bardzo delikatne i smaczne! Smacznego!

spróbuj takiej kremowej zupy i jestem pewien, że na pewno ci się spodoba!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Maślanka - 36   kcal/100g
  • Śmietanka 20% tłuszczu - 300   kcal/100g
  • Śmietanka 10% tłuszczu - 120   kcal / 100g
  • Śmietanka - 300   kcal/100g
  • Pieczarki - 24   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Pietruszka - 45   kcal/100g
  • Koperek - 38   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal / 100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Oliwa z oliwek - 913   kcal/100g
  • Parmezan ser 45% tłuszczu - 389   kcal/100g
  • Bulion mięsny - 34   kcal / 100g

Podobne przepisy