kompot z suszonych owoców w powolnej kuchence

ten doskonały kompot jest bogaty w witaminy i dobry dla trawienia! Często gotuję kompot z suszonych owoców w powolnej kuchence. Ogólnie rzecz biorąc, kreskówka jest moim ulubionym urządzeniem kuchennym))
EllishaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 6 % 1 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 94 % 16 g
64 kcal
IG: 40 / 13 / 47

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h 5 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.

przed gotowaniem kompotu musimy upewnić się, że nasze suszone owoce są czyste i nadające się do spożycia. Co więcej, jeśli kupiłeś je na bazarze, musisz koniecznie zalać te składniki gorącą wodą i dokładnie spłukać.

bezpośrednie gotowanie kompotu z suszonych owoców jest proste, ponieważ używamy powolnej kuchenki. Wystarczy wlać wszystkie produkty do naszej maszyny, dodać cukier i całkowicie napełnić wodą. Ostatnim krokiem jest włączenie multicookera, ustawienie trybu gotowania na"duszenie".

gdy wszystko będzie gotowe, Twoja jednostka domowa z troską o tym poinformuje. Pij pyszny i zdrowy kompot z suszonych owoców dla zdrowia, Multicooker zadbał o to!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Jabłka - 47   kcal/100g
  • Jabłka Suszone - 210   kcal/100g
  • Mus jabłkowy w puszkach - 61   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Suszone morele - 215   kcal/100g
  • Uruk - 290   kcal/100g
  • Brzoskwinie suszone - 254   kcal/100g
  • Rodzynki - 280   kcal/100g
  • Kiszmisz - 279   kcal/100g
  • Śliwka - 227   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g

Podobne przepisy