ciasto z mięsem i ziemniakami w powolnej kuchence

uwielbiasz ciasta i masz wolną kuchenkę? Obfite pyszne proste ciasto dla ciebie. To jedno z moich ulubionych ciast, bardzo często pieczę je zgodnie z tym przepisem w piekarniku: na wakacje, na kolację , na spotkanie gości-wszyscy bardzo to lubią! Szczerze mówiąc, po prostu opanowuję powolną kuchenkę - a dziś chciałem ugotować Moje ulubione ciasto z moim ulubionym asystentem. Zobaczmy, co z tego wynikło!
nasstinAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 16 % 7 g
tłuszcze 36 % 16 g
węglowodany 48 % 21 g
251 kcal
IG: 24 / 0 / 76

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 2 h 10 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Przygotuj niezbędne składniki do ciasta, wskazane jest, aby wziąć zamrożone masło

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Przesiej mąkę przez sito, wymieszaj z solą i sodą. Następnie zmiel masło z mąką na okruchy - robię to za pomocą blendera (najpierw biorę 2 szklanki, a następnie dodaję resztę mąki podczas wyrabiania ciasta), więc szybciej, ale możesz to zrobić rękami - tutaj ktoś jest przyzwyczajony

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Oto takie dziecko okazało się w ciągu kilku minut

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Wlej go do dużego pojemnika, dodaj kefir i jajko

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Pozostaw trochę jajka do smarowania ciasta w przyszłości

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Rękami zagniataj miękkie elastyczne ciasto

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Włóż ciasto do torby i włóż do zamrażarki na 30 minut, podczas gdy robimy nadzienie

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    A oto składniki nadzienia: obierz ziemniaki i cebulę i umyj, umyj mięso pod bieżącą wodą

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Ziemniaki kroimy w kostkę

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Cebula drobno posiekana

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Mięso w drobnej kostce

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Nadzienie solą, pieprzem

  13. Krok 13:

    Krok 13.

    Shuffle

  14. Krok 14:

    Krok 14.

    W międzyczasie nasze ciasto odpoczęło w zamrażarce, dzieląc je na 2 nierówne części

  15. Krok 15:

    Krok 15.

    2/3 ciasta układamy w misce multicookera, formujemy wysokie boki, przebijamy widelcem w kilku miejscach

  16. Krok 16:

    Krok 16.

    Rozłóż nadzienie na cieście. A do następnego etapu potrzebujesz kawałka masła

  17. Krok 17:

    Krok 17.

    Rozprowadzamy go na nadzieniu

  18. Krok 18:

    Krok 18.

    Przykryj pozostałym ciastem i ściśnij boki

  19. Krok 19:

    Krok 19.

    A smarowanie ciasta zajmie trochę jajka i sezam

  20. Krok 20:

    Krok 20.

    Posmaruj jajkiem, posyp sezamem

  21. Krok 21:

    Krok 21.

    Wystawiamy program & quot; pieczenie" na 1 godzinę i 30 minut

  22. Krok 22:

    Krok 22.

    Pod koniec programu otwieramy pokrywkę - teraz ciasto należy odwrócić

  23. Krok 23:

    Krok 23.

    Rozłóż go na stojaku do gotowania na parze

  24. Krok 24:

    Krok 24.

    Następnie odwróć na talerz

  25. Krok 25:

    Krok 25.

    Przykryj talerz miską wolnowaru

  26. Krok 26:

    Krok 26.

    Odwróć. Voila! Udało się!

  27. Krok 27:

    Krok 27.

    Włącz program & quot; pieczenie", zajmuje mi to co najmniej 45 minut, po 20 minutach należy go wyłączyć na siłę i odstawić ciasto na kolejne 10 minut

  28. Krok 28:

    Krok 28.

    Dostajemy! Co za rumiany i pachnący!

  29. Krok 29:

    Krok 29.

    Wytnij i spróbuj! Bardzo smaczne!

Cóż-Multicooker i tym razem mnie nie zawiódł, ciasto okazało się sławne! Spróbuj I ty!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Pieczone ziemniaki - 70   kcal/100g
  • Tłuczone ziemniaki - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Wieprzowina tłusta - 333   kcal/100g
  • Mięso wieprzowe - 357   kcal/100g
  • Wieprzowina-chuda pieczeń - 184   kcal/100g
  • Schab-kotlet z kością - 537   kcal/100g
  • Sznycel wieprzowy - 352   kcal/100g
  • Wieprzowina - ramię - 593   kcal/100g
  • Szynka dzika - 113   kcal/100g
  • Wieprzowina - 259   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Kefir tłusty - 62   kcal/100g
  • Kefir 1% tłuszczu - 38   kcal/100g
  • Kefir beztłuszczowy - 30   kcal/100g
  • Kefir "Dr beefy" 1,8% tłuszczu - 45   kcal/100g
  • Kefir 2,5% tłuszczu - 53   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Suszone całe nasiona sezamu - 563   kcal/100g
  • Nasiona sezamu łuskane - 582   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Soda oczyszczona - 0   kcal/100g

Podobne przepisy