skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotuj niezbędne składniki do ciasta, wskazane jest, aby wziąć zamrożone masło
Krok 2:
Przesiej mąkę przez sito, wymieszaj z solą i sodą. Następnie zmiel masło z mąką na okruchy - robię to za pomocą blendera (najpierw biorę 2 szklanki, a następnie dodaję resztę mąki podczas wyrabiania ciasta), więc szybciej, ale możesz to zrobić rękami - tutaj ktoś jest przyzwyczajony
Krok 3:
Oto takie dziecko okazało się w ciągu kilku minut
Krok 4:
Wlej go do dużego pojemnika, dodaj kefir i jajko
Krok 5:
Pozostaw trochę jajka do smarowania ciasta w przyszłości
Krok 6:
Rękami zagniataj miękkie elastyczne ciasto
Krok 7:
Włóż ciasto do torby i włóż do zamrażarki na 30 minut, podczas gdy robimy nadzienie
Krok 8:
A oto składniki nadzienia: obierz ziemniaki i cebulę i umyj, umyj mięso pod bieżącą wodą
Krok 9:
Ziemniaki kroimy w kostkę
Krok 10:
Cebula drobno posiekana
Krok 11:
Mięso w drobnej kostce
Krok 12:
Nadzienie solą, pieprzem
Krok 13:
Shuffle
Krok 14:
W międzyczasie nasze ciasto odpoczęło w zamrażarce, dzieląc je na 2 nierówne części
Krok 15:
2/3 ciasta układamy w misce multicookera, formujemy wysokie boki, przebijamy widelcem w kilku miejscach
Krok 16:
Rozłóż nadzienie na cieście. A do następnego etapu potrzebujesz kawałka masła
Krok 17:
Rozprowadzamy go na nadzieniu
Krok 18:
Przykryj pozostałym ciastem i ściśnij boki
Krok 19:
A smarowanie ciasta zajmie trochę jajka i sezam
Krok 20:
Posmaruj jajkiem, posyp sezamem
Krok 21:
Wystawiamy program & quot; pieczenie" na 1 godzinę i 30 minut
Krok 22:
Pod koniec programu otwieramy pokrywkę - teraz ciasto należy odwrócić
Krok 23:
Rozłóż go na stojaku do gotowania na parze
Krok 24:
Następnie odwróć na talerz
Krok 25:
Przykryj talerz miską wolnowaru
Krok 26:
Odwróć. Voila! Udało się!
Krok 27:
Włącz program & quot; pieczenie", zajmuje mi to co najmniej 45 minut, po 20 minutach należy go wyłączyć na siłę i odstawić ciasto na kolejne 10 minut
Krok 28:
Dostajemy! Co za rumiany i pachnący!
Krok 29:
Wytnij i spróbuj! Bardzo smaczne!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Wieprzowina tłusta - 333 kcal/100g
- Mięso wieprzowe - 357 kcal/100g
- Wieprzowina-chuda pieczeń - 184 kcal/100g
- Schab-kotlet z kością - 537 kcal/100g
- Sznycel wieprzowy - 352 kcal/100g
- Wieprzowina - ramię - 593 kcal/100g
- Szynka dzika - 113 kcal/100g
- Wieprzowina - 259 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Kefir tłusty - 62 kcal/100g
- Kefir 1% tłuszczu - 38 kcal/100g
- Kefir beztłuszczowy - 30 kcal/100g
- Kefir "Dr beefy" 1,8% tłuszczu - 45 kcal/100g
- Kefir 2,5% tłuszczu - 53 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Suszone całe nasiona sezamu - 563 kcal/100g
- Nasiona sezamu łuskane - 582 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Soda oczyszczona - 0 kcal/100g