ryba w marynacie w powolnej kuchence

pyszne ryby pod marynatą można również ugotować w powolnej kuchence. Ryba była gotowana dla mamy, gotowana bardzo łatwo, w powolnej kuchence ryba okazała się cudowna, nie można jej odróżnić od tej gotowanej w piekarniku.
TaciturnPersonAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 43 % 6 g
tłuszcze 14 % 2 g
węglowodany 43 % 6 g
63 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Jak zrobić ryba w marynacie w powolnej kuchence? Przygotuj składniki: obierz rybę, marchewkę, cebulę. Włącz tryb multicookera "smażenie" przez 20 minut.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Pokrój rybę na steki. Smaż w powolnej kuchence, aż się zrumieni.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Zetrzyj marchewki i posiekaj cebulę. Umieść wszystko w powolnej kuchence. Obsmażać.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Dodaj przyprawy, koncentrat pomidorowy,liść laurowy, ocet.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Dodaj wodę i włącz tryb "duszenie" na 40 minut (czas zależy od wolnowaru)

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Włóż naszą rybę do miski, utop ją w sosie i poczekaj, aż skończy się czas duszenia.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Można podawać zarówno na zimno, jak i na gorąco. Smacznego.

pamiętaj, że czas i tryb gotowania w przepisie są podane w przybliżeniu. Wszystkie multicookery działają inaczej, a nawet te same modele tego samego producenta mogą mieć swoje własne cechy. Zanim zaczniesz gotować nowe danie dla Ciebie w powolnej kuchence, dokładnie przestudiuj instrukcje, a następnie w praktyce spróbuj najpierw ugotować znane Ci potrawy, a następnie nowe, wybierając tryb i czas indywidualnie dla własnej techniki. 

wszelkie oleje są przydatne tylko do osiągnięcia określonej temperatury-punktu dymienia, w którym olej zaczyna się palić i wytwarza toksyczne substancje, w tym czynniki rakotwórcze. Jak określić temperaturę smażenia i wybrać najlepszy olej do smażenia, a który lepiej nie używać w ogóle, przeczytaj tutaj .

należy pamiętać, że jakość i smak gotowego dania w dużej mierze zależy od prawidłowego rozmrażania składników. Jak uniknąć błędów i wybrać najlepszy sposób, przeczytaj artykuł o rozmrażaniu.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Liść laurowy - 313   kcal/100g
  • Ocet winny (3%) - 9   kcal/100g
  • Ocet 9% - 11   kcal/100g
  • Ocet balsamiczny - 88   kcal/100g
  • Ocet jabłkowy - 14   kcal/100g
  • Ocet - 11   kcal/100g
  • Pstrąg - 97   kcal/100g
  • Pstrąg wędzony - 132   kcal/100g
  • Pstrąg gotowany - 89   kcal/100g
  • Pstrąg lekko solony - 186   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Pasta pomidorowa - 28   kcal/100g
  • Pieprz czarny groszek - 255   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g

Podobne przepisy