skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak zrobić ryba w marynacie w powolnej kuchence? Przygotuj składniki: obierz rybę, marchewkę, cebulę. Włącz tryb multicookera "smażenie" przez 20 minut.
Krok 2:
Pokrój rybę na steki. Smaż w powolnej kuchence, aż się zrumieni.
Krok 3:
Zetrzyj marchewki i posiekaj cebulę. Umieść wszystko w powolnej kuchence. Obsmażać.
Krok 4:
Dodaj przyprawy, koncentrat pomidorowy,liść laurowy, ocet.
Krok 5:
Dodaj wodę i włącz tryb "duszenie" na 40 minut (czas zależy od wolnowaru)
Krok 6:
Włóż naszą rybę do miski, utop ją w sosie i poczekaj, aż skończy się czas duszenia.
Krok 7:
Można podawać zarówno na zimno, jak i na gorąco. Smacznego.
pamiętaj, że czas i tryb gotowania w przepisie są podane w przybliżeniu. Wszystkie multicookery działają inaczej, a nawet te same modele tego samego producenta mogą mieć swoje własne cechy. Zanim zaczniesz gotować nowe danie dla Ciebie w powolnej kuchence, dokładnie przestudiuj instrukcje, a następnie w praktyce spróbuj najpierw ugotować znane Ci potrawy, a następnie nowe, wybierając tryb i czas indywidualnie dla własnej techniki.
wszelkie oleje są przydatne tylko do osiągnięcia określonej temperatury-punktu dymienia, w którym olej zaczyna się palić i wytwarza toksyczne substancje, w tym czynniki rakotwórcze. Jak określić temperaturę smażenia i wybrać najlepszy olej do smażenia, a który lepiej nie używać w ogóle, przeczytaj tutaj .
należy pamiętać, że jakość i smak gotowego dania w dużej mierze zależy od prawidłowego rozmrażania składników. Jak uniknąć błędów i wybrać najlepszy sposób, przeczytaj artykuł o rozmrażaniu.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Ocet winny (3%) - 9 kcal/100g
- Ocet 9% - 11 kcal/100g
- Ocet balsamiczny - 88 kcal/100g
- Ocet jabłkowy - 14 kcal/100g
- Ocet - 11 kcal/100g
- Pstrąg - 97 kcal/100g
- Pstrąg wędzony - 132 kcal/100g
- Pstrąg gotowany - 89 kcal/100g
- Pstrąg lekko solony - 186 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Pasta pomidorowa - 28 kcal/100g
- Pieprz czarny groszek - 255 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g