tilapia w powolnej kuchence
skład / składniki
3
porcje:
metoda gotowania
mięso ryby natrzeć solą i pieprzem. Drobno posiekaj cebulę, lepiej cienkie pierścienie i wyłóż nimi spód miski multicookera. Pokrój marchewki i buraki w paski i ułóż je warstwami na cebuli.
umieść filety rybne na warzywach. Posyp startym serem. Ponownie rozłóż marchewki i buraki warstwami. Wyciśnij sok z cytryny na warzywa i gotuj przez 45 minut, aktywując tryb "Pieczenie". Podczas gotowania dolne warstwy brązowieją, ale te, które pozostaną soczyste na wierzchu. Pozwoli to filetowi rybnemu zachować pikantny i delikatny smak.
umieść filety rybne na warzywach. Posyp startym serem. Ponownie rozłóż marchewki i buraki warstwami. Wyciśnij sok z cytryny na warzywa i gotuj przez 45 minut, aktywując tryb "Pieczenie". Podczas gotowania dolne warstwy brązowieją, ale te, które pozostaną soczyste na wierzchu. Pozwoli to filetowi rybnemu zachować pikantny i delikatny smak.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Burak - 40 kcal/100g
- Suszone buraki - 278 kcal/100g
- Buraki gotowane - 49 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser Emmental 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Litewski ser - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Sok z cytryny - 16 kcal/100g
- Tilapia - 103 kcal/100g

