Komory kurczaka w powolnej kuchence
skład / składniki
8
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotuj wszystkie składniki
Krok 2:
Trzy marchewki na grubej tarce. Smażyć w trybie & quot; pieczenie" 10 minut na oleju słonecznikowym
Krok 3:
Dobrze spłucz żołądki, pokrój każdy na dwie lub trzy części
Krok 4:
Dodaj do miski marchewki i smaż wszystko razem przez kolejne 10 minut
Krok 5:
Napełnij wodą, aby pokryć wszystkie żołądki, dodaj śmietanę, sól i przyprawy, wymieszaj. Włączamy tryb "gaszenia" przez 1,5 godziny
Krok 6:
Otwórz powolną kuchenkę dopiero po określonym czasie, wymieszaj i podawaj
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Olej słonecznikowy - 898 kcal/100g
- Rafinowany olej słonecznikowy - 899 kcal/100g
- Żołądki z kurczaka - 114 kcal/100g