Komory kurczaka w powolnej kuchence

zdrowe, smaczne i satysfakcjonujące danie! Urozmaica twoje menu! Żołądki z kurczaka na patelni muszą być duszone przez długi czas, obserwując proces gotowania. A Multicooker radzi sobie z tym zadaniem z hukiem bez naszego udziału! Komory w powolnej kuchence stają się bardzo miękkie i delikatne. Tak więc bez większych kłopotów okazuje się zdrowe i smaczne danie.
ArinaaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 57 % 12 g
tłuszcze 38 % 8 g
węglowodany 5 % 1 g
125 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h 40 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Przygotuj wszystkie składniki

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Trzy marchewki na grubej tarce. Smażyć w trybie & quot; pieczenie" 10 minut na oleju słonecznikowym

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Dobrze spłucz żołądki, pokrój każdy na dwie lub trzy części

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Dodaj do miski marchewki i smaż wszystko razem przez kolejne 10 minut

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Napełnij wodą, aby pokryć wszystkie żołądki, dodaj śmietanę, sól i przyprawy, wymieszaj. Włączamy tryb "gaszenia" przez 1,5 godziny

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Otwórz powolną kuchenkę dopiero po określonym czasie, wymieszaj i podawaj

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Śmietana 30% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Śmietana 25% tłuszczu - 284   kcal/100g
  • Śmietana 20% tłuszczu - 210   kcal/100g
  • Śmietana 10% tłuszczu - 115   kcal/100g
  • Śmietana - 210   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Przyprawy suche - 240   kcal/100g
  • Olej słonecznikowy - 898   kcal/100g
  • Rafinowany olej słonecznikowy - 899   kcal/100g
  • Żołądki z kurczaka - 114   kcal/100g

Podobne przepisy