mięso gotowane na parze w powolnej kuchence

to nieprawda, że mięso na parze jest nudne! Jest pyszny, pachnący i soczysty! Taką wołowinę pokochasz za jej wszechstronność. Na gorąco posłuży jako para do lekkiej sałatki, a na zimno nadaje się do pysznych kanapek, na przykład z pomidorem, liściem sałaty i ziarnistą musztardą.
FosterAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 47 % 14 g
tłuszcze 30 % 9 g
węglowodany 23 % 7 g
156 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h 15 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Przygotuj składniki.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Wlej olej słonecznikowy do pojemnika na marynatę. Jeśli lubisz oliwkę, to też pasuje.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Dodaj sos sojowy do masła.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Dodaj bazylię, kolendrę i sól. Ilość i skład przypraw można dostosować do własnego smaku-zmniejszyć lub zwiększyć ilość, całkowicie usunąć lub stworzyć własną kombinację. Najważniejsze jest to, że lubisz smak gotowej marynaty (pamiętaj, że do marynaty dodaje się również cebulę i czosnek).

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Obierz i wyciśnij czosnek do marynaty, wszystko dobrze wymieszaj.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Pokrój cebulę w dość cienkie półpierścienie.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Włóż mięso do wygodnego naczynia i napełnij marynatą. Dobrze masuj mięso, aby przyjęło marynatę.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Dodaj cebulę do mięsa.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Dobrze wymieszaj i wstaw do lodówki na pół godziny, marynuj.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Połóż połowę cebuli z mięsa na folii.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Na wierzch połóż mięso i pozostałą cebulę.

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Owinąć mięso szczelnie folią.

  13. Krok 13:

    Krok 13.

    Włóż mięso do wolnowaru (na ruszcie) lub do podwójnego bojlera i gotuj przez 30 minut.

  14. Krok 14:

    Krok 14.

    Pozostaw gotowe mięso na 10 minut, a następnie posiekaj i podawaj lub pozwól mu całkowicie ostygnąć i odstaw na przyszłość. Takie mięso jest dobre w sałatkach.

smacznego!

ponieważ stopień zasolenia, ostrości, palności każdego jest indywidualny, zawsze dodawaj przyprawy, Przyprawy i przyprawy, koncentrując się na swoim smaku! Jeśli po raz pierwszy umieścisz jedną z przypraw, pamiętaj, że są przyprawy, których szczególnie ważne jest, aby nie przenosić. Pamiętaj też, że jeśli nie lubisz zapachu jakiejś przyprawy, lepiej w ogóle jej nie wkładać.

pamiętaj, że czas i tryb gotowania w przepisie są podane w przybliżeniu. Wszystkie multicookery działają inaczej, a nawet te same modele tego samego producenta mogą mieć swoje własne cechy. Zanim zaczniesz gotować nowe danie dla Ciebie w powolnej kuchence, dokładnie przestudiuj instrukcje, a następnie w praktyce spróbuj najpierw ugotować znane Ci potrawy, a następnie nowe, wybierając tryb i czas indywidualnie dla własnej techniki.

o tym, jak rozmrażać Mrożone mięso, przeczytaj w ten artykuł dotyczy prawidłowego rozmrażania żywności .

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Tłuszcz wołowy roztopiony - 871   kcal/100g
  • Wołowina tłusta - 171   kcal/100g
  • Wołowina chuda - 158   kcal/100g
  • Wołowina-mostek - 217   kcal/100g
  • Wołowina-kajdany - 380   kcal/100g
  • Wołowina-chuda pieczeń - 200   kcal/100g
  • Wołowina - łopatka - 137   kcal/100g
  • Wołowina - żeberka - 233   kcal/100g
  • Szynka wołowa - 104   kcal/100g
  • Wołowina - ogon - 184   kcal/100g
  • Szynka gotowana - 269   kcal/100g
  • Peklowana wołowina - 216   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Bazylia świeża - 27   kcal/100g
  • Bazylia suszona - 251   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Sos sojowy - 51   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Olej słonecznikowy - 898   kcal/100g
  • Rafinowany olej słonecznikowy - 899   kcal/100g
  • Mielona kolendra - 25   kcal/100g

Podobne przepisy