skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotuj składniki.
Krok 2:
Wlej olej słonecznikowy do pojemnika na marynatę. Jeśli lubisz oliwkę, to też pasuje.
Krok 3:
Dodaj sos sojowy do masła.
Krok 4:
Dodaj bazylię, kolendrę i sól. Ilość i skład przypraw można dostosować do własnego smaku-zmniejszyć lub zwiększyć ilość, całkowicie usunąć lub stworzyć własną kombinację. Najważniejsze jest to, że lubisz smak gotowej marynaty (pamiętaj, że do marynaty dodaje się również cebulę i czosnek).
Krok 5:
Obierz i wyciśnij czosnek do marynaty, wszystko dobrze wymieszaj.
Krok 6:
Pokrój cebulę w dość cienkie półpierścienie.
Krok 7:
Włóż mięso do wygodnego naczynia i napełnij marynatą. Dobrze masuj mięso, aby przyjęło marynatę.
Krok 8:
Dodaj cebulę do mięsa.
Krok 9:
Dobrze wymieszaj i wstaw do lodówki na pół godziny, marynuj.
Krok 10:
Połóż połowę cebuli z mięsa na folii.
Krok 11:
Na wierzch połóż mięso i pozostałą cebulę.
Krok 12:
Owinąć mięso szczelnie folią.
Krok 13:
Włóż mięso do wolnowaru (na ruszcie) lub do podwójnego bojlera i gotuj przez 30 minut.
Krok 14:
Pozostaw gotowe mięso na 10 minut, a następnie posiekaj i podawaj lub pozwól mu całkowicie ostygnąć i odstaw na przyszłość. Takie mięso jest dobre w sałatkach.
smacznego!
ponieważ stopień zasolenia, ostrości, palności każdego jest indywidualny, zawsze dodawaj przyprawy, Przyprawy i przyprawy, koncentrując się na swoim smaku! Jeśli po raz pierwszy umieścisz jedną z przypraw, pamiętaj, że są przyprawy, których szczególnie ważne jest, aby nie przenosić. Pamiętaj też, że jeśli nie lubisz zapachu jakiejś przyprawy, lepiej w ogóle jej nie wkładać.
pamiętaj, że czas i tryb gotowania w przepisie są podane w przybliżeniu. Wszystkie multicookery działają inaczej, a nawet te same modele tego samego producenta mogą mieć swoje własne cechy. Zanim zaczniesz gotować nowe danie dla Ciebie w powolnej kuchence, dokładnie przestudiuj instrukcje, a następnie w praktyce spróbuj najpierw ugotować znane Ci potrawy, a następnie nowe, wybierając tryb i czas indywidualnie dla własnej techniki.
o tym, jak rozmrażać Mrożone mięso, przeczytaj w ten artykuł dotyczy prawidłowego rozmrażania żywności .
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Tłuszcz wołowy roztopiony - 871 kcal/100g
- Wołowina tłusta - 171 kcal/100g
- Wołowina chuda - 158 kcal/100g
- Wołowina-mostek - 217 kcal/100g
- Wołowina-kajdany - 380 kcal/100g
- Wołowina-chuda pieczeń - 200 kcal/100g
- Wołowina - łopatka - 137 kcal/100g
- Wołowina - żeberka - 233 kcal/100g
- Szynka wołowa - 104 kcal/100g
- Wołowina - ogon - 184 kcal/100g
- Szynka gotowana - 269 kcal/100g
- Peklowana wołowina - 216 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Bazylia świeża - 27 kcal/100g
- Bazylia suszona - 251 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Sos sojowy - 51 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Olej słonecznikowy - 898 kcal/100g
- Rafinowany olej słonecznikowy - 899 kcal/100g
- Mielona kolendra - 25 kcal/100g