skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Tak więc, aby przygotować to danie, bardzo ważne jest, aby wybrać dobre żeberka. Od lat kupujemy na rynku od tego samego sprzedawcy, który zna gusta naszej rodziny. Wędzone żeberka powinny być mięsiste, ale nie tłuste. Bierzemy Zwykle pełną & quot; bicz" (tak nazywa się cała beczka żebrowa) z młodymi chrupiącymi chrząstkami, które po ugotowaniu stają się najbardziej delikatną częścią zupy. Kolejny ważny szczegół. Do przygotowania py znych
Krok 2:
Groszek myjemy i moczymy w zimnej wodzie przez trzy godziny. Jeśli tego nie zrobisz-przygotuj się na zamieszki w jelitach!
Krok 3:
Wlej olej do miski multicookera, włącz tryb smażenia, 140 stopni, przez 30 minut. Posiekaj cebulę i marchewkę, włóż do miski i gotuj, mieszając, przez 15 minut.
Krok 4:
Następnie dodaj posiekaną paprykę w kwadraty, wymieszaj i gotuj przez kolejne 5 minut.
Krok 5:
Następnie wkładamy umyty groszek bez wody, wlewamy ciepłą wodę i gotujemy do sygnału, jest to pozostałe 10 minut od pół godziny. Następnie przełączamy Multicooker na tryb Zupy na dwie godziny.
Krok 6:
Ziemniaki kroimy w kostkę, żeberka myjemy wrzącą wodą.
Krok 7:
Po pół godzinie włóż ziemniaki i żeberka do miski, podzielone na części.
Krok 8:
Dodaj sól, przyprawy. Ostrożnie obchodź się z solą, ponieważ żeberka są już słone. Zamknij pokrywę i gotuj do końca reżimu.
Krok 9:
Drobno posiekaj warzywa razem z czosnkiem.
Krok 10:
Włóż do gotowej zupy, wymieszaj i pozostaw do podgrzania na pół godziny.
Krok 11:
Podawaj i podawaj z krakersami. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Suszony zielony groszek nie gotowany cały - 340 kcal/100g
- Zgnieciony groszek surowy bez powłoki nasiennej - 348 kcal/100g
- Rozdrobniony groszek gotowany - 115 kcal/100g
- Groszek Turecki suszony nie gotowany - 360 kcal/100g
- Groszek krowi suszony nie gotowany - 343 kcal/100g
- Groszek krowie suszony gotowany - 76 kcal/100g
- Suszony groszek - 322 kcal/100g
- Groszek - 298 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Olej słonecznikowy - 898 kcal/100g
- Rafinowany olej słonecznikowy - 899 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g
- Wędzone żeberka wieprzowe - 514 kcal/100g