Zupa grochowa z wędzonymi żeberkami w powolnej kuchence

Jedna z najbardziej lubianych zup. Prosty, pyszny i sycący. Mój mąż nie lubi zupy tak bardzo jak groch na wędzonych żeberkach wieprzowych. Kiedyś usłyszałam taką opinię: & quot;nie da się dobrze zaprezentować zupy grochowej. Jakkolwiek chcesz, ale wygląda tak sobie". Zasadniczo nie zgadzam się z tym stwierdzeniem! A Widok tej zupy jest apetyczny, a smak jest po prostu oszałamiający! Nie wspominając o tym, że wywary z roślin strączkowych należy jeść co najmniej dwa razy w tygodniu, aby dobrze funkcjonować układ trawienny.
IrinaprymoczkaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 18 % 3 g
tłuszcze 47 % 8 g
węglowodany 35 % 6 g
111 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 2 h 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Tak więc, aby przygotować to danie, bardzo ważne jest, aby wybrać dobre żeberka. Od lat kupujemy na rynku od tego samego sprzedawcy, który zna gusta naszej rodziny. Wędzone żeberka powinny być mięsiste, ale nie tłuste. Bierzemy Zwykle pełną & quot; bicz" (tak nazywa się cała beczka żebrowa) z młodymi chrupiącymi chrząstkami, które po ugotowaniu stają się najbardziej delikatną częścią zupy. Kolejny ważny szczegół. Do przygotowania py znych

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Groszek myjemy i moczymy w zimnej wodzie przez trzy godziny. Jeśli tego nie zrobisz-przygotuj się na zamieszki w jelitach!

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Wlej olej do miski multicookera, włącz tryb smażenia, 140 stopni, przez 30 minut. Posiekaj cebulę i marchewkę, włóż do miski i gotuj, mieszając, przez 15 minut.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Następnie dodaj posiekaną paprykę w kwadraty, wymieszaj i gotuj przez kolejne 5 minut.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Następnie wkładamy umyty groszek bez wody, wlewamy ciepłą wodę i gotujemy do sygnału, jest to pozostałe 10 minut od pół godziny. Następnie przełączamy Multicooker na tryb Zupy na dwie godziny.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Ziemniaki kroimy w kostkę, żeberka myjemy wrzącą wodą.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Po pół godzinie włóż ziemniaki i żeberka do miski, podzielone na części.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Dodaj sól, przyprawy. Ostrożnie obchodź się z solą, ponieważ żeberka są już słone. Zamknij pokrywę i gotuj do końca reżimu.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Drobno posiekaj warzywa razem z czosnkiem.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Włóż do gotowej zupy, wymieszaj i pozostaw do podgrzania na pół godziny.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Podawaj i podawaj z krakersami. Smacznego!




kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Pieczone ziemniaki - 70   kcal/100g
  • Tłuczone ziemniaki - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Papryka słodka - 27   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Suszony zielony groszek nie gotowany cały - 340   kcal/100g
  • Zgnieciony groszek surowy bez powłoki nasiennej - 348   kcal/100g
  • Rozdrobniony groszek gotowany - 115   kcal/100g
  • Groszek Turecki suszony nie gotowany - 360   kcal/100g
  • Groszek krowi suszony nie gotowany - 343   kcal/100g
  • Groszek krowie suszony gotowany - 76   kcal/100g
  • Suszony groszek - 322   kcal/100g
  • Groszek - 298   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Liść laurowy - 313   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Przyprawy suche - 240   kcal/100g
  • Olej słonecznikowy - 898   kcal/100g
  • Rafinowany olej słonecznikowy - 899   kcal/100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal/100g
  • Zieleń - 41   kcal/100g
  • Wędzone żeberka wieprzowe - 514   kcal/100g

Podobne przepisy