skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Aby gotować ryby z ziemniakami w powolnej kuchence, zgodnie z listą przygotujemy niezbędne produkty. Będziemy potrzebować całych małych tuszy mrożonego morszczuka. Ryba nie jest całkowicie rozmrażana, oczyszczona z łusek, jeśli istnieje, i ostrożnie usuń płetwy. Zostawiamy tusze w całości. Obieramy również ziemniaki, marchewkę i cebulę.
Krok 2:
Ziemniaki kroimy na duże kawałki, jak na pieczeń, marchewki na mniejsze kawałki i wkładamy wszystko do głębokiego pojemnika.
Krok 3:
Posyp ziemniaki marchewką solą i przyprawami, po 1 łyżeczce, reszta dotyczy ryb.
Krok 4:
Dodaj olej słonecznikowy do ziemniaków.
Krok 5:
Dobrze wymieszaj ziemniaki i marchewkę z przyprawami, solą i olejem słonecznikowym rękami.
Krok 6:
Następnie pokrój cebulę w ćwiartki.
Krok 7:
Posiekaj bazylię i kolendrę nożem.
Krok 8:
Kładziemy warstwę cebuli na dnie miski multicookera, nie używamy całej cebuli, zostawiamy połowę na ryby.
Krok 9:
Na cebuli rozłóż przygotowane ziemniaki z marchewką w przyprawach i oleju słonecznikowym.
Krok 10:
Tusze morszczuka miesza się z majonezem, posiekaną kolendrą i bazylią, solą i przyprawami. Delikatnie wymieszaj rękami, aby ryba była równomiernie namoczona.
Krok 11:
Przygotowaną rybę układamy na ziemniakach w misce multicookera.
Krok 12:
Zainstaluj wypełnioną miskę w multicookerze, wlej pół szklanki wody do miski i szczelnie zamknij pokrywkę.
Krok 13:
Włącz Multicooker w trybie gotowania pilawu, owsianki lub duszenia, w zależności od modelu, przez 20 minut.
Krok 14:
Po sygnale gotowości multicookera ostrożnie uwolnij z niego parę, a następnie zdejmij pokrywkę. Ryba z ziemniakami w powolnej kuchence jest gotowa.
Krok 15:
Po sygnale gotowości multicookera ostrożnie uwolnij z niego parę, a następnie zdejmij pokrywkę. Ryba z ziemniakami w powolnej kuchence jest gotowa.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Gotowana marchewka - 25 kcal/100g
- Bazylia świeża - 27 kcal/100g
- Bazylia suszona - 251 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Morszczuk pieczony - 105 kcal/100g
- Morszczuk gotowany - 95 kcal/100g
- Morszczuk świeży - 86 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Olej słonecznikowy - 898 kcal/100g
- Rafinowany olej słonecznikowy - 899 kcal/100g
- Kolendra Zielona - 25 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g