łosoś w powolnej kuchence
skład / składniki
4
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Wybierz kości i oddziel skórę od mięsa łososia, aby zrobić kawałki fileta, umyj, osusz i pokrój na porcje. Potrzyj filety solą i pieprzem.
Krok 2:
Włóż masło i mąkę do miski multicookera i włącz tryb "duszenie". Czekamy, aż masło się rozpuści.
Krok 3:
Następnie zaczynamy dodawać trochę śmietany. Konieczne jest ciągłe mieszanie masy, aby nie było grudek mąki. Czekamy, aż sos się nagrzeje.
Krok 4:
Włóż łososia do gorącego sosu, posyp drobno posiekanymi ziołami. Zamknij pokrywę multicookera. Ryby gotujemy z zamkniętą pokrywką przez 25 minut w programie & quot; duszenie & quot;. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Łosoś mielony - 130 kcal/100g
- Łosoś wędzony - 162 kcal/100g
- Łosoś z grilla - 283 kcal/100g
- Łosoś świeży - 201 kcal/100g
- Łosoś solony - 269 kcal/100g
- Łosoś saute - 379 kcal/100g
- Maślanka - 36 kcal/100g
- Śmietanka 20% tłuszczu - 300 kcal/100g
- Śmietanka 10% tłuszczu - 120 kcal/100g
- Śmietana - 300 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g