skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Zacznijmy ciasto dyniowe od suchych potraw. Z pewnością przesiej mąkę, możesz to zrobić nawet kilka razy.
Krok 2:
Odmierz odpowiednią ilość cukru i wyślij do miski, w której jest już przesiana mąka.
Krok 3:
Dokładnie tak odmierzymy porcję proszku do pieczenia, wysyłając ją do reszty luzem.
Krok 4:
Połącz suche składniki, bardzo dokładnie mieszając je w wygodny sposób i zajmijmy się dynią. Najpierw umyj owoce i obierz je z grubej skórki.
Krok 5:
Następnie pokroimy w takim formacie, aby wygodnie było zmielić je środkiem do mielenia takich produktów. Blender dobrze nadaje się do tych celów.
Krok 6:
Włącz urządzenie, posiekaj dynię i dodaj jajka do tej masy.
Krok 7:
Możesz dalej połączyć jajka z puree z dyni widelcem lub innym urządzeniem i, dodając tutaj olej, ponownie ubić.
Krok 8:
A teraz nadszedł czas na wyrabianie ciasta z dyni. Połącz suche składniki i puree z dyni. Ciasto nie powinno być bardzo płynne i gęste.
Krok 9:
Posmaruj suchą i czystą miskę multicookera masłem i posyp panierką lub kaszą manną, wlej do niej ciasto.
Krok 10:
Piecz ciasto, ustawiając tryb "pieczenia" przez 55-60 minut. Ale nie spieszymy się z wyjmowaniem-niech ciasto lekko ostygnie, a dopiero potem wyjmujemy je w wygodny sposób i posypujemy cukrem pudrem.
i więcej porad:
jeśli dynia jest bardzo soczysta, po zmieleniu odciągnij nadmiar wilgoci. A jeśli jest suchy, możesz dodać trochę soku lub wody.
wszystkie składniki można mieszać widelcem i trzepaczką lub ubijać w blenderze.
do dyni można dodawać różnorodne warzywa i owoce, biorąc oba składniki równo.
wanilina, cynamon i inne przyprawy są dobre jako przyprawy.
lepiej wyjąć gotowe ciasto za pomocą formy do gotowania na parze.
Udekoruj ciasto według własnego gustu.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Dynia - 29 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Wanilina - 288 kcal/100g
- Proszek do pieczenia ciasta - 79 kcal/100g
- Cukier puder - 374 kcal/100g
- Bułka tarta - 347 kcal/100g