skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotuj niezbędne składniki
Krok 2:
Orzechy włoskie smażone na suchej patelni
Krok 3:
Zmielić blenderem, a najlepiej w moździerzu
Krok 4:
Ziele angielskie zmiażdżyć płaską stroną noża
Krok 5:
Dodaj ziele angielskie, czosnek do orzechów włoskich i wytrzyj. Powtarzam-lepiej to zrobić w moździerzu
Krok 6:
Wołowinę myjemy i kroimy na porcje
Krok 7:
Pokrój cebulę na ćwiartki w pierścienie
Krok 8:
Multicooker ustawiamy na tryb "opiekania" przez 20 minut
Krok 9:
Wlej olej roślinny do miski multicookera i rozłóż cebulę, smaż przez 7 minut
Krok 10:
Podczas smażenia cebuli równolegle myjemy ryż
Krok 11:
A po 7 minutach...
Krok 12:
...rozłóż wołowinę na cebuli, wymieszaj i smaż przez kolejne 10 minut
Krok 13:
W międzyczasie rozcieńczyć mąkę odrobiną wody
Krok 14:
Wymieszaj, aby nie było grudek
Krok 15:
Po 10 minutach dodaj mąkę z wodą, smaż przez kolejną 1 minutę
Krok 16:
Następnie dodaj koncentrat pomidorowy, wymieszaj i smaż przez 2 minuty, aż program się skończy
Krok 17:
Dodaj do miski tkemali
Krok 18:
Posiekane orzechy włoskie z czosnkiem i ziele angielskie
Krok 19:
Wlej 2 litry wody i dodaj przyprawy: chmiel suneli i czerwona ostra mielona papryka nadają się do Kharcho, zamiast tego odpowiednie są chili
Krok 20:
Dodaj umyty ryż
Krok 21:
Liść laurowy
Krok 22:
Solim
Krok 23:
Ustaw program & quot; zupa & quot; i ustaw czas, koncentrując się na powolnej kuchence. Robię to przez 1,5 godziny. W nowoczesnych modelach może to być 40 minut-przeczytaj instrukcje dotyczące swojej techniki.
Krok 24:
Kilka minut przed końcem programu posiekaj zielenie
Krok 25:
Pod koniec programu dodaj zielenie i pozwól mu parzyć przez 5-10 minut. A potem wlewamy do talerzy i smakujemy - jest bardzo smaczny!
Krok 26:
Smacznego!
pamiętaj, że czas i tryb gotowania w przepisie są podane w przybliżeniu. Wszystkie multicookery działają inaczej, a nawet te same modele tego samego producenta mogą mieć swoje własne cechy. Zanim zaczniesz gotować nowe danie dla Ciebie w powolnej kuchence, dokładnie przestudiuj instrukcje, a następnie w praktyce spróbuj najpierw ugotować znane Ci potrawy, a następnie nowe, wybierając tryb i czas indywidualnie dla własnej techniki.
jestem pewien, że ten przepis cię nie zawiedzie! Spróbować
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Tłuszcz wołowy roztopiony - 871 kcal/100g
- Wołowina tłusta - 171 kcal/100g
- Wołowina chuda - 158 kcal/100g
- Wołowina-mostek - 217 kcal/100g
- Wołowina-kajdany - 380 kcal/100g
- Wołowina-chuda pieczeń - 200 kcal/100g
- Wołowina - łopatka - 137 kcal/100g
- Wołowina - żeberka - 233 kcal/100g
- Wołowina-szynka - 104 kcal/100g
- Wołowina - ogon - 184 kcal/100g
- Szynka gotowana - 269 kcal/100g
- Peklowana wołowina - 216 kcal/100g
- Dziki ryż surowy - 353 kcal/100g
- Ryż brązowy surowy - 360 kcal/100g
- Ryż brązowy gotowany - 119 kcal/100g
- Ryż biały witaminizowany surowy - 363 kcal/100g
- Ryż biały witaminizowany gotowany - 109 kcal/100g
- Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami surowy - 369 kcal/100g
- Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami gotowany - 106 kcal/100g
- Ryż instant suchy - 374 kcal/100g
- Ryż instant gotowy do spożycia - 109 kcal/100g
- Rys - 344 kcal/100g
- Orzechy włoskie - 650 kcal/100g
- Czarny orzech angielski - 628 kcal/100g
- Czarny orzech perski - 651 kcal/100g
- Masło orzechowe - 925 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Pasta pomidorowa - 28 kcal/100g
- Chmiel-suneli - 417 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Pieprz mielony czerwony - 318 kcal/100g
- Kolendra - 25 kcal/100g
- Tkemali - 418 kcal/100g
- Ziele angielskie - 263 kcal/100g