zupa kharcho w powolnej kuchence

masz powolną kuchenkę? W takim razie ta niesamowita opcja Kharcho jest właśnie dla ciebie! Oczywiście ta wersja Kharcho różni się nieco od tradycyjnej, ale jest nie mniej smaczna - w końcu Multicooker tworzy efekt rosyjskiego piekarnika, dzięki czemu zupy są szczególnie smaczne!
nasstinAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 32 % 12 g
tłuszcze 34 % 13 g
węglowodany 34 % 13 g
213 kcal
IG: 38 / 54 / 8

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 2 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Przygotuj niezbędne składniki

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Orzechy włoskie smażone na suchej patelni

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Zmielić blenderem, a najlepiej w moździerzu

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Ziele angielskie zmiażdżyć płaską stroną noża

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Dodaj ziele angielskie, czosnek do orzechów włoskich i wytrzyj. Powtarzam-lepiej to zrobić w moździerzu

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Wołowinę myjemy i kroimy na porcje

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Pokrój cebulę na ćwiartki w pierścienie

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Multicooker ustawiamy na tryb "opiekania" przez 20 minut

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Wlej olej roślinny do miski multicookera i rozłóż cebulę, smaż przez 7 minut

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Podczas smażenia cebuli równolegle myjemy ryż

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    A po 7 minutach...

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    ...rozłóż wołowinę na cebuli, wymieszaj i smaż przez kolejne 10 minut

  13. Krok 13:

    Krok 13.

    W międzyczasie rozcieńczyć mąkę odrobiną wody

  14. Krok 14:

    Krok 14.

    Wymieszaj, aby nie było grudek

  15. Krok 15:

    Krok 15.

    Po 10 minutach dodaj mąkę z wodą, smaż przez kolejną 1 minutę

  16. Krok 16:

    Krok 16.

    Następnie dodaj koncentrat pomidorowy, wymieszaj i smaż przez 2 minuty, aż program się skończy

  17. Krok 17:

    Krok 17.

    Dodaj do miski tkemali

  18. Krok 18:

    Krok 18.

    Posiekane orzechy włoskie z czosnkiem i ziele angielskie

  19. Krok 19:

    Krok 19.

    Wlej 2 litry wody i dodaj przyprawy: chmiel suneli i czerwona ostra mielona papryka nadają się do Kharcho, zamiast tego odpowiednie są chili

  20. Krok 20:

    Krok 20.

    Dodaj umyty ryż

  21. Krok 21:

    Krok 21.

    Liść laurowy

  22. Krok 22:

    Krok 22.

    Solim

  23. Krok 23:

    Krok 23.

    Ustaw program & quot; zupa & quot; i ustaw czas, koncentrując się na powolnej kuchence. Robię to przez 1,5 godziny. W nowoczesnych modelach może to być 40 minut-przeczytaj instrukcje dotyczące swojej techniki.

  24. Krok 24:

    Krok 24.

    Kilka minut przed końcem programu posiekaj zielenie

  25. Krok 25:

    Krok 25.

    Pod koniec programu dodaj zielenie i pozwól mu parzyć przez 5-10 minut. A potem wlewamy do talerzy i smakujemy - jest bardzo smaczny!

  26. Krok 26:

    Krok 26.

    Smacznego!

pamiętaj, że czas i tryb gotowania w przepisie są podane w przybliżeniu. Wszystkie multicookery działają inaczej, a nawet te same modele tego samego producenta mogą mieć swoje własne cechy. Zanim zaczniesz gotować nowe danie dla Ciebie w powolnej kuchence, dokładnie przestudiuj instrukcje, a następnie w praktyce spróbuj najpierw ugotować znane Ci potrawy, a następnie nowe, wybierając tryb i czas indywidualnie dla własnej techniki. 

jestem pewien, że ten przepis cię nie zawiedzie! Spróbować

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Tłuszcz wołowy roztopiony - 871   kcal/100g
  • Wołowina tłusta - 171   kcal/100g
  • Wołowina chuda - 158   kcal/100g
  • Wołowina-mostek - 217   kcal/100g
  • Wołowina-kajdany - 380   kcal/100g
  • Wołowina-chuda pieczeń - 200   kcal/100g
  • Wołowina - łopatka - 137   kcal/100g
  • Wołowina - żeberka - 233   kcal/100g
  • Wołowina-szynka - 104   kcal/100g
  • Wołowina - ogon - 184   kcal/100g
  • Szynka gotowana - 269   kcal/100g
  • Peklowana wołowina - 216   kcal/100g
  • Dziki ryż surowy - 353   kcal/100g
  • Ryż brązowy surowy - 360   kcal/100g
  • Ryż brązowy gotowany - 119   kcal/100g
  • Ryż biały witaminizowany surowy - 363   kcal/100g
  • Ryż biały witaminizowany gotowany - 109   kcal/100g
  • Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami surowy - 369   kcal/100g
  • Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami gotowany - 106   kcal/100g
  • Ryż instant suchy - 374   kcal/100g
  • Ryż instant gotowy do spożycia - 109   kcal/100g
  • Rys - 344   kcal/100g
  • Orzechy włoskie - 650   kcal/100g
  • Czarny orzech angielski - 628   kcal/100g
  • Czarny orzech perski - 651   kcal/100g
  • Masło orzechowe - 925   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Liść laurowy - 313   kcal/100g
  • Pietruszka - 45   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Pasta pomidorowa - 28   kcal/100g
  • Chmiel-suneli - 417   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Pieprz mielony czerwony - 318   kcal/100g
  • Kolendra - 25   kcal/100g
  • Tkemali - 418   kcal/100g
  • Ziele angielskie - 263   kcal/100g

Podobne przepisy