szynka domowa w szynce w powolnej kuchence

pachnąca, pyszna domowa szynka! Chcę zaoferować Ci przepis na moją domową szynkę gotowaną w szynce w powolnej kuchence. Co może być smaczniejszego niż danie przygotowane w domu?)) A jeśli to szynka?)) A nawet z pomocą naszego ulubionego multicookera?) Cóż, bardzo smaczne, pachnące i proste)))spróbuj gotować i zadowolić swoich bliskich))) Możesz użyć dowolnego rodzaju mięsa, wziąłem filet z indyka i kurczaka. Bardzo aromatyczne danie) Przepis jest wspaniały, na świątecznym stole taka szynka staje się daniem koronnym) rano połóż kawałek takiej szynki na chlebie - a obfite śniadanie jest w sam raz! Gotowanie szynki nie jest trudne, po powolnej kuchence potrzebuje 3-4 godzin do ostygnięcia.
AngelAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 95 % 21 g
tłuszcze 5 % 1 g
węglowodany 0 % 0 g
98 kcal
IG: 0 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 2 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Taka szynka jest przygotowywana bardzo prosto. Przygotujemy nasze produkty. Filet umyć, osuszyć, odciąć nadmiar części)

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Pokrój filety z indyka i kurczaka w dowolną kostkę, gdzieś 1 cm * 1 cm.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Sól Filetowa, pieprz, dodaj przyprawy. Nie miałem zmielonej gałki muszkatołowej, ale tylko całość), zetrę ją na tarce i ma lepszy smak))

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Dodaj jajko i żelatynę do naszej masy.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    I bardzo dobrze wymieszaj.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Przygotuj szynkę zgodnie z instrukcją, włóż do niej rękaw do pieczenia lub torbę na żywność.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Wlej całą masę do szynki, dobrze ubijając. Zawiąż górną krawędź rękawa specjalnymi klipsami.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Zamykamy szynkę specjalną pokrywką, mocujemy sprężynami - wszystko zgodnie z instrukcją.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Zainstaluj szynkę w misce multicookera na boku, napełnij ją wodą, aby ją przykryła, włóż miskę do multicookera i ustaw program & quot; zupa & quot; na 1 godzinę 30 minut. Po zakończeniu programu wyjmujemy szynkę, schładzamy ją, demontujemy i wkładamy do lodówki na 3-4 godziny w torbie.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Nasze prace są uwieńczone sukcesem))) pyszna szynka! Wzywamy wszystkich do stołu) Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Żelatyna - 355   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Przyprawy suche - 240   kcal/100g
  • Pieprz - 26   kcal/100g
  • Pierś z kurczaka (filet) - 113   kcal/100g
  • Filet z indyka - 84   kcal/100g
  • Gałka muszkatołowa - 556   kcal/100g

Podobne przepisy