skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:

Taka szynka jest przygotowywana bardzo prosto. Przygotujemy nasze produkty. Filet umyć, osuszyć, odciąć nadmiar części)
Krok 2:

Pokrój filety z indyka i kurczaka w dowolną kostkę, gdzieś 1 cm * 1 cm.
Krok 3:

Sól Filetowa, pieprz, dodaj przyprawy. Nie miałem zmielonej gałki muszkatołowej, ale tylko całość), zetrę ją na tarce i ma lepszy smak))
Krok 4:

Dodaj jajko i żelatynę do naszej masy.
Krok 5:

I bardzo dobrze wymieszaj.
Krok 6:

Przygotuj szynkę zgodnie z instrukcją, włóż do niej rękaw do pieczenia lub torbę na żywność.
Krok 7:

Wlej całą masę do szynki, dobrze ubijając. Zawiąż górną krawędź rękawa specjalnymi klipsami.
Krok 8:

Zamykamy szynkę specjalną pokrywką, mocujemy sprężynami - wszystko zgodnie z instrukcją.
Krok 9:

Zainstaluj szynkę w misce multicookera na boku, napełnij ją wodą, aby ją przykryła, włóż miskę do multicookera i ustaw program & quot; zupa & quot; na 1 godzinę 30 minut. Po zakończeniu programu wyjmujemy szynkę, schładzamy ją, demontujemy i wkładamy do lodówki na 3-4 godziny w torbie.
Krok 10:

Nasze prace są uwieńczone sukcesem))) pyszna szynka! Wzywamy wszystkich do stołu) Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Żelatyna - 355 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Pieprz - 26 kcal/100g
- Pierś z kurczaka (filet) - 113 kcal/100g
- Filet z indyka - 84 kcal/100g
- Gałka muszkatołowa - 556 kcal/100g

