rosół z makaronem w powolnej kuchence
skład / składniki
8
porcje:
gotowanie krok po kroku
umieść kurczaka w powolnej kuchence. Wraz z nim umieść jedną obraną marchewkę i jedną nieobraną, ale umytą cebulę.
ustaw minutnik na dwie godziny w trybie "gaszenia".
pokrój cebulę i ziemniaki w drobną kostkę.
zetrzyj marchewki.
po godzinie wyjmij gotowego kurczaka, pokrój. Wyrzuć skórę i kości.
wyjmij cebulę i marchewkę z bulionu. Wyrzuć je.
miąższ kurczaka, cebulę, ziemniaki i marchewkę włożyć do bulionu.
po 30 minutach włóż makaron do zupy.
sól, pieprz do zupy. Dodaj drobno posiekany koperek.
doprowadź zupę do miękkości.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Kurczak kategorii i - 238 kcal/100g
- Kurczak II kategorii - 159 kcal/100g
- Kurczak, miąższ bez skóry - 241 kcal/100g
- Kurczaki - 140 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Ziemniaki pieczone - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Wermiszel - 371 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g