serniki z twarogu w powolnej kuchence
skład / składniki
6
porcje:
metoda gotowania
1. Zmiel twaróg przez sito lub ubij blenderem.
2. Dodaj surowe jajko i wymieszaj.
3. Wlać cukier i wanilinę, wymieszać.
4. Dodaj przesianą mąkę i sól, wymieszaj masę twarogową, aż będzie gładka.
5. Wlać rodzynki do smaku i wymieszać.
6. I masę twarogową zrobić serniki. Włącz Multicooker i wybierz program "SMAŻENIE", wlej olej roślinny.
7. Smaż serniki na złoty kolor z obu stron. Podawaj na stole na ciepło z dżemem lub kwaśną śmietaną. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Twaróg 40% tłuszczu - 466 kcal/100g
- Twaróg 20% tłuszczu - 233 kcal/100g
- Twaróg 18% tłuszczu - 226 kcal/100g
- Twaróg 10% tłuszczu - 156 kcal/100g
- Twaróg beztłuszczowy - 75 kcal/100g
- Twarożek ze śmietaną - 260 kcal/100g
- Twaróg owocowy - 147 kcal/100g
- Twaróg łagodny dietetyczny - 170 kcal/100g
- Twaróg "vitalinia" - 64 kcal/100g
- Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91 kcal/100g
- Twaróg - 156 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Rodzynki - 280 kcal/100g
- Kiszmisz - 279 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g
- Wanilina - 288 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g