zupa fasolowa w powolnej kuchence na bulionie mięsnym

pyszny smak wędzonych żeberek i fasoli pobudza apetyt. Bardzo smaczna i pożywna zupa jest uzyskiwana z fasolą. Gotowanie nie jest trudne i wygląda o wiele bardziej apetycznie niż na przykład groszek. Ale jest jeden newans, fasola musi być wstępnie przetworzona do połowy. Jednak każda gospodyni sobie z tym poradzi. Fasolę należy moczyć przez 4-5 godzin, a następnie gotować przez 30 minut - 1 godzinę.(próbuję miękkości), a następnie spuścić wodę i włożyć półgotowaną fasolę do zupy i doprowadzić do ugotowania wraz z resztą warzyw. W tym przepisie możesz użyć fasoli w puszkach.
Masłowa TatianaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 22 % 2 g
tłuszcze 22 % 2 g
węglowodany 56 % 5 g
43 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 2 h 45 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Składniki

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Spłucz fasolę, zalej wodą i pozwól jej pęcznieć przez 4-5 godzin. Następnie gotuj do połowy. Możesz w multicookerze-włóż do miski, zalej wodą i ustaw program & quot; zupa & quot;, Ustaw czas na 40 minut. Wlej fasolę do osobnej miski.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Obierz i zetrzyj marchewki. Cebulę obrać i posiekać.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Wlej trochę oleju do miski multicookera, złóż warzywa, dodaj żeberka, przyprawy i smaż. Aby to zrobić, włącz program & quot; smażenie" przez 15 minut. i pozwól programowi wykonać.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Dodaj ziemniaki i fasolę do smażonych warzyw.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Dodaj wodę i sól.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Włącz program "Zupa", ustaw minutnik na 1 godzinę i pozwól powolnej kuchence wykonać program.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Zupa jest gotowa, dla smaku posyp świeżo posiekaną miksturą.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    I możesz nakarmić rodzinę gorącą, bogatą zupą z fasoli.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Ziemniaki pieczone - 70   kcal/100g
  • Puree ziemniaczane - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Curry - 352   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal/100g
  • Zieleń - 41   kcal/100g
  • Żeberka wieprzowe - 321   kcal/100g
  • Fasola czerwona - 93   kcal/100g

Podobne przepisy