skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Składniki
Krok 2:
Spłucz fasolę, zalej wodą i pozwól jej pęcznieć przez 4-5 godzin. Następnie gotuj do połowy. Możesz w multicookerze-włóż do miski, zalej wodą i ustaw program & quot; zupa & quot;, Ustaw czas na 40 minut. Wlej fasolę do osobnej miski.
Krok 3:
Obierz i zetrzyj marchewki. Cebulę obrać i posiekać.
Krok 4:
Wlej trochę oleju do miski multicookera, złóż warzywa, dodaj żeberka, przyprawy i smaż. Aby to zrobić, włącz program & quot; smażenie" przez 15 minut. i pozwól programowi wykonać.
Krok 5:
Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę.
Krok 6:
Dodaj ziemniaki i fasolę do smażonych warzyw.
Krok 7:
Dodaj wodę i sól.
Krok 8:
Włącz program "Zupa", ustaw minutnik na 1 godzinę i pozwól powolnej kuchence wykonać program.
Krok 9:
Zupa jest gotowa, dla smaku posyp świeżo posiekaną miksturą.
Krok 10:
I możesz nakarmić rodzinę gorącą, bogatą zupą z fasoli.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Ziemniaki pieczone - 70 kcal/100g
- Puree ziemniaczane - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Curry - 352 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g
- Żeberka wieprzowe - 321 kcal/100g
- Fasola czerwona - 93 kcal/100g