zupa z pieczarek w powolnej kuchence
skład / składniki
6
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Potrzebne produkty. Możesz wziąć świeże grzyby, a następnie potrzebują 150 gramów.
Krok 2:
Posiekaj cebulę i marchewkę.
Krok 3:
Włącz Multicooker w trybie smażenia, 140 stopni. Wlej olej, włóż warzywa i smaż lekko przez pięć minut.
Krok 4:
Następnie włóż pieczarki, masło, wymieszaj, zamknij pokrywkę i gotuj przez kolejne dziesięć minut.
Krok 5:
Ziemniaki kroimy w kostkę.
Krok 6:
Włóż do miski, dodaj kostkę bulionową, przyprawy, trochę soli.
Krok 7:
Wlej bulion i gotuj do końca reżimu. Następnie przełączamy Multicooker na tryb Zupy, godzinę.
Krok 8:
Dziesięć minut przed końcem reżimu włóż makaron i pietruszkę, wymieszaj, zagotuj i wyłącz. Nie musisz nalegać na tę zupę.
Krok 9:
Podawaj i podawaj ze śmietaną. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Pieczarki - 24 kcal / 100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Wermiszel - 371 kcal/100g
- Sol - 0 kcal / 100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Olej słonecznikowy - 898 kcal/100g
- Rafinowany olej słonecznikowy - 899 kcal/100g
- Kostka bulionowa - 40 kcal/100g
- Rosół z kurczaka - 19 kcal/100g