Keta w powolnej kuchence

Przygotuj rybę na obiad! Prosta opcja w powolnej kuchence! Keta pieczona w powolnej kuchence to zdrowe i smaczne jedzenie. Dlaczego przydatne? Ale jak! To pieczona ryba jest znacznie zdrowsza niż smażona. Zachowano w nim maksimum składników odżywczych. Ponadto przygotowanie Kety w ten sposób zajmuje minimum czasu, co jest dość istotne w naszym szybkim czasie.
savuleAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 53 % 21 g
tłuszcze 48 % 19 g
węglowodany 0 % 0 g
256 kcal
IG: 0 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 1 h

cechy smakowe keta już dawno zdobyły swoich fanów. Dietetycy z kolei twierdzą, że keta powinna być obowiązkowym elementem menu prawidłowego odżywiania. Tusze tej ryby zawierają wiele substancji niezbędnych do ustanowienia i regulacji procesów metabolicznych w organizmie. Jest cennym źródłem witamin, pierwiastków śladowych, kwasów tłuszczowych i innych niezbędnych substancji. Mięso keta zawiera białko, które jest szczególnie potrzebne sportowcom i osobom prowadzącym aktywny tryb życia. Co więcej, białko jest łatwo wchłaniane przez organizm.

z Kety można gotować wiele różnych potraw: jest to ucho i galaretka, smażyć w cieście, piec w folii w piekarniku. W tym przepisie porozmawiamy o ciekawym rodzaju gotowania. To pieczenie, ale nie w piekarniku, ale w kuchence mikrofalowej. Okazuje się równie smaczny i zdrowy.

1. Steki z Kety myjemy pod bieżącą zimną wodą. Następnie delikatnie osusz rybę ręcznikami papierowymi.

2. Obficie posmaruj każdy stek olejem roślinnym. Smarujemy nim również miskę multicookera. Aby to zrobić, używamy silikonowej szczotki do gotowania.

4. Dopraw keta solą i pieprzem po obu stronach. Steki umieszczamy w misce multicookera.

5. Twardy ser zetrzyj na grubej tarce. Rozłóż na rybie.

6. Wybierz program "Pieczenie" i czas gotowania - 35 minut.

7. Po określonym czasie wyjmujemy rybę, podajemy na talerzu.

przed podaniem udekoruj zielenią według uznania. Gotowane i pieczone ziemniaki, ryż, warzywa mogą służyć jako dodatek. Chociaż sam stek może równie dobrze działać jako niezależne danie.

smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ser"Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser"Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser "Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser Chester 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser Emmental 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Ser Litewski - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Keta świeża - 138   kcal/100g
  • Keta solona - 184   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g

Podobne przepisy