skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotuj niezbędne składniki. Włącz powolną kuchenkę w tryb smażenia lub pieczenia, aby podgrzać.
Krok 2:
Obierz i posiekaj cebulę i czosnek. Zetrzyj marchewki na grubej tarce. Smażyć na oleju roślinnym w powolnej kuchence na złoty kolor.
Krok 3:
Po zakończeniu smażenia dodaj koncentrat pomidorowy. Mieszaj i smaż przez kolejne pięć minut.
Krok 4:
Następnie dodaj liść laurowy i ziele angielskie. Dusić pod zamkniętą pokrywką przez kilka minut i ułożyć smażenie na talerzu.
Krok 5:
Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę. Napełnij wodą, aby pozbyć się nadmiaru skrobi. Opłucz ryż i zalej wodą.
Krok 6:
Opłucz mięso, usuń nadmiar folii, jeśli są dostępne. Opłucz fasolę. Włóż wszystko do miski mkltivarki i napełnij jednym litrem wody. Zamknij pokrywkę, gotuj w trybie zupy przez godzinę. Po pół godzinie możesz otworzyć pokrywę i zebrać powstałą piankę ze ścian.
Krok 7:
Po zakończeniu programu Dodaj do miski odsączone ziemniaki, ryż umyty do czystej wody i smażony. Zamknij pokrywkę i gotuj na wolnym ogniu przez kolejną godzinę. W tym czasie mięso w końcu stanie się miękkie, a fasola zostanie zdumiona.
Krok 8:
Zupa jest gotowa! Możesz podać na stole. Do tej zupy podaję krakersy, śmietanę, posiekane warzywa. Dla tych, którzy lubią ostrzej, możesz dodać ostrą paprykę.
jeśli zaczniesz gotować taką zupę z kurczakiem, połóż wszystkie składniki jednocześnie i gotuj przez godzinę. W tym czasie kurczak i fasola będą miały czas na gotowanie. Jeśli masz powolną kuchenkę o niskiej mocy, może to zająć trochę więcej czasu. Skoncentruj się na gotowości fasoli.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Tłuszcz wołowy roztopiony - 871 kcal/100g
- Wołowina tłusta - 171 kcal/100g
- Wołowina chuda - 158 kcal/100g
- Wołowina-mostek - 217 kcal/100g
- Wołowina-kajdany - 380 kcal/100g
- Wołowina-chuda pieczeń - 200 kcal/100g
- Wołowina - łopatka - 137 kcal/100g
- Wołowina - żeberka - 233 kcal/100g
- Wołowina-szynka - 104 kcal/100g
- Wołowina - ogon - 184 kcal/100g
- Szynka gotowana - 269 kcal/100g
- Peklowana wołowina - 216 kcal/100g
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Dziki ryż surowy - 353 kcal/100g
- Ryż brązowy surowy - 360 kcal/100g
- Ryż brązowy gotowany - 119 kcal/100g
- Ryż biały witaminizowany surowy - 363 kcal/100g
- Ryż biały witaminizowany gotowany - 109 kcal/100g
- Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami surowy - 369 kcal/100g
- Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami gotowany - 106 kcal/100g
- Ryż instant suchy - 374 kcal/100g
- Ryż instant gotowy do spożycia - 109 kcal/100g
- Rys - 344 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Fasola - 328 kcal/100g
- Biała fasola - 352 kcal/100g
- Fasola ognista czerwona - 23 kcal/100g
- Fasola świeżo mrożona w opakowaniu (300 g) - 102 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Krakersy kremowe - 414 kcal/100g
- Krakersy pszenne - 331 kcal/100g
- Krakersy - 331 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Pasta pomidorowa - 28 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g
- Ziele angielskie - 263 kcal/100g