bezmięsna zupa z soczewicy
skład / składniki
5
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Zestaw produktów.
Krok 2:
W razie potrzeby posortuj soczewicę, spłucz i napełnij chłodną wodą przez pół godziny.
Krok 3:
Zetrzyj marchewki na grubej tarce. Wlej olej do miski multicookera, włącz tryb smażenia, 140 stopni. Włóż marchewki i gotuj przez pięć minut
Krok 4:
Następnie dodaj pokrojoną w kostkę cebulę, wymieszaj i gotuj przez kolejne dziesięć minut.
Krok 5:
Następnie włóż ziemniaki pokrojone w dużą kostkę, soczewicę bez wody, przyprawy. NIE SOLIMY!
Krok 6:
Napełnij ciepłą wodą i gotuj do końca trybu smażenia. Następnie włączamy tryb Multipowar, 90 stopni, przez dwie godziny.
Krok 7:
10 minut przed końcem reżimu włóż sól i suszony koperek.
Krok 8:
Podawaj z krakersami i ziołami. Smacznego!
soczewica była bardzo popularna w Rosji. W XIX wieku był uprawiany i sprzedawany w wielu krajach świata, ponieważ pod względem właściwości leczniczych i odżywczych tej kultury nie ma sobie równych.
soczewica nie gromadzi w sobie żadnych szkodliwych substancji. Jest przydatny w zaburzeniach układu nerwowego, w problemach z przewodem pokarmowym, w chorobach układu sercowo-naczyniowego. Normalizuje poziom cukru we krwi.
Ponadto zawiera witaminy z grupy B, PP, A i C. obecne są pierwiastki śladowe: potas, magnez, fosfor, żelazo, kobalt, molibden, mangan, miedź, cynk, chrom, selen.
wartość energetyczna soczewicy, w zależności od odmiany, wynosi 295-310 kcal.
białko roślinne w jego składzie jest łatwo przyswajalne, a złożone węglowodany mają zdolność powolnego rozkładania się, więc uczucie głodu nie przychodzi szybko.
mam nadzieję, że pokochasz ten wspaniały produkt!
soczewica nie gromadzi w sobie żadnych szkodliwych substancji. Jest przydatny w zaburzeniach układu nerwowego, w problemach z przewodem pokarmowym, w chorobach układu sercowo-naczyniowego. Normalizuje poziom cukru we krwi.
Ponadto zawiera witaminy z grupy B, PP, A i C. obecne są pierwiastki śladowe: potas, magnez, fosfor, żelazo, kobalt, molibden, mangan, miedź, cynk, chrom, selen.
wartość energetyczna soczewicy, w zależności od odmiany, wynosi 295-310 kcal.
białko roślinne w jego składzie jest łatwo przyswajalne, a złożone węglowodany mają zdolność powolnego rozkładania się, więc uczucie głodu nie przychodzi szybko.
mam nadzieję, że pokochasz ten wspaniały produkt!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Ziemniaki pieczone - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Soczewica suszona nie gotowana - 340 kcal/100g
- Soczewica suszona gotowana - 106 kcal/100g
- Soczewica - 340 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Olej sojowy - 899 kcal/100g