różowy łosoś na parze w powolnej kuchence
skład / składniki
4
porcje:
metoda gotowania
1. Umyj i osusz rybę, natrzyj steki solą i pieprzem. Połóż rybę na siatce do gotowania na parze multicookera.
2. Opłucz ryż i włóż do miski wolnowaru. Dodaj wodę i 1-1, 25 łyżeczki soli (do smaku).
3. Ustaw siatkę w misce. Włącz powolną kuchenkę w trybie kaszy i gotuj do sygnału (40 minut ,ale w powolnej kuchence ten czas może być inny).
4. Podczas gotowania ryb i ryżu przygotuj sos do podania. Aby to zrobić, umyj i osusz warzywa i posiekaj je ze śmietaną za pomocą blendera. Sól do smaku i wymieszaj. Możesz również dodać 1 ząbek czosnku do tego sosu.
5. Aby podać, połóż ryż z rybą na talerzu i polej sosem. Możesz posypać ziołami lub udekorować listkiem pietruszki.
miłego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Dziki ryż surowy - 353 kcal/100g
- Ryż brązowy surowy - 360 kcal/100g
- Ryż brązowy gotowany - 119 kcal/100g
- Ryż biały witaminizowany surowy - 363 kcal/100g
- Ryż biały witaminizowany gotowany - 109 kcal/100g
- Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami surowy - 369 kcal/100g
- Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami gotowany - 106 kcal/100g
- Ryż instant suchy - 374 kcal/100g
- Ryż instant gotowy do spożycia - 109 kcal/100g
- Ryż - 344 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Gotowany różowy łosoś - 168 kcal/100g
- Różowy łosoś świeży - 142 kcal/100g
- Łosoś różowy - 169 kcal/100g
- Cebula zielona - 19 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Pieprz mielony czerwony - 318 kcal/100g