zupa mleczna w powolnej kuchence

wspaniała zupa mleczna dla dużych i małych. Ta zupa jest znana z dzieciństwa, bardzo prosta, obfita zupa, która jest łatwa i szybka w przygotowaniu. Często jest używany do jedzenia dla niemowląt, chociaż dorośli też go lubią. Zupę mleczną można podawać na śniadanie, lunch i kolację. Jego jedyną wadą jest to, że nie można gotować w rezerwie. Wermiszel odtłuszcza, psuje wygląd i smak zupy. Lepiej jeść od razu, na gorąco. Zupę mleczną można szybko ugotować na kuchence, a powolna kuchenka upraszcza również proces gotowania
Masłowa TatianaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 18 % 4 g
tłuszcze 23 % 5 g
węglowodany 59 % 13 g
112 kcal
IG: 85 / 0 / 15

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 15 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Niezbędne produkty do przygotowania zupy mlecznej

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Wlej mleko do miski wolnowaru.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Lepiej zagotować mleko w trybie "Multipowar". Ustaw temperaturę na 130 stopni

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Czas - 5 min. Jeśli obawiasz się, że mleko & quot;ucieknie", możesz gotować przy otwartej pokrywie.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Włóż masło do gorącego mleka

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Dodaj cukier, sól.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Napełnij wermiszel i wymieszaj.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Ustaw program & quot; owsianka mleczna" i ustaw czas - 7 minut.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Pozwól powolnej kuchence wykonać program. Ponownie wymieszaj na gorąco. Zupa jest gotowa.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Lepiej zjeść taką zupę od razu, na gorąco. Nie zostawiaj go na długo, ponieważ wermiszel może"zakwasić & quot; i zepsuć smak i smak zupy mlecznej.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Mleko krowie całe - 68   kcal/100g
  • Mleko 3,5% tłuszczu - 64   kcal/100g
  • Mleko 3,2% tłuszczu - 60   kcal/100g
  • Mleko 1,5% tłuszczu - 47   kcal/100g
  • Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140   kcal/100g
  • Mleko 2,5% tłuszczu - 54   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Wermiszel - 371   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g

Podobne przepisy