gulasz z kurczaka w powolnej kuchence

Gotowanie jest proste, konsumowanie jest jeszcze łatwiejsze! Gulasz z kurczaka w powolnej kuchence to bardzo dobry i wygodny preparat. Wygodnie jest podawać na kanapkach, dodawać do owsianki, ziemniaków i makaronu, przygotowywać pierwsze dania. To zawsze skraca czas gotowania, a tym samym - oszczędza czas!
nanikiAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 47 % 17 g
tłuszcze 50 % 18 g
węglowodany 3 % 1 g
230 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

Czas gotowania: 3 h 35 min

w powolnej kuchence gulasz z kurczaka jest również bardzo wygodny do gotowania. Różnica w stosunku do gotowania w piekarniku (gdy Moe natychmiast umieszcza się w szklanych słoikach) - na końcu należy umieścić gulasz w sterylnych słoikach.
gotuj drób przez około 4 godziny, Sklep-wystarczy 3. Jeśli gotujesz gulasz z kośćmi, pokrój rurkę, aby wydostało się powietrze.
1. Dobrze opłucz ptaka, lepiej pozostawić go w zimnej wodzie na 2-3 godziny. Następnie pokrój lub pokrój na kawałki. Włóż mięso do miski multicookera i gotuj bez wody w trybie "duszenia" przez 2 godziny.
2. Po 2 godzinach dodaj grubo posiekaną cebulę, ziarna pieprzu, lit laurowy i sól do smaku. Ponownie dusić w tym samym trybie przez 1 godzinę dla drobiu sklepowego (2 godziny dla drobiu).
3. Kładziemy gorący gulasz w sterylnych słoikach i zwijamy pokrywki. Jeśli nie przechowujesz go długo i w lodówce, możesz po prostu wlać tłuszcz na wierzch i zamknąć nylonowymi pokrywkami.
to wszystko!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Kurczak kategorii i - 238   kcal/100g
  • Kurczak II kategorii - 159   kcal/100g
  • Kurczak, miąższ bez skóry - 241   kcal/100g
  • Kurczaki - 140   kcal/100g
  • Liść laurowy - 313   kcal/100g
  • Pieprz czarny groszek - 255   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g

Podobne przepisy