skład / składniki
metoda gotowania
w powolnej kuchence gulasz z kurczaka jest również bardzo wygodny do gotowania. Różnica w stosunku do gotowania w piekarniku (gdy Moe natychmiast umieszcza się w szklanych słoikach) - na końcu należy umieścić gulasz w sterylnych słoikach.
gotuj drób przez około 4 godziny, Sklep-wystarczy 3. Jeśli gotujesz gulasz z kośćmi, pokrój rurkę, aby wydostało się powietrze.
1. Dobrze opłucz ptaka, lepiej pozostawić go w zimnej wodzie na 2-3 godziny. Następnie pokrój lub pokrój na kawałki. Włóż mięso do miski multicookera i gotuj bez wody w trybie "duszenia" przez 2 godziny.
2. Po 2 godzinach dodaj grubo posiekaną cebulę, ziarna pieprzu, lit laurowy i sól do smaku. Ponownie dusić w tym samym trybie przez 1 godzinę dla drobiu sklepowego (2 godziny dla drobiu).
3. Kładziemy gorący gulasz w sterylnych słoikach i zwijamy pokrywki. Jeśli nie przechowujesz go długo i w lodówce, możesz po prostu wlać tłuszcz na wierzch i zamknąć nylonowymi pokrywkami.
to wszystko!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Kurczak kategorii i - 238 kcal/100g
- Kurczak II kategorii - 159 kcal/100g
- Kurczak, miąższ bez skóry - 241 kcal/100g
- Kurczaki - 140 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Pieprz czarny groszek - 255 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g