ciasto z kapustą na kefirze w powolnej kuchence
skład / składniki
6
porcje:
metoda gotowania
1. Wlej kefir do miski, wlej sodę, wymieszaj, a następnie rozbij jajka, wlej mąkę i szczyptę soli, wymieszaj trzepaczką jednorodności.
2. Kapustę pekińską siekamy niezbyt grubo, gotujemy przez 5 minut na maśle, lekko solimy i doprawiamy gałką muszkatołową.
3. Wlej ciasto do miski multicookera uprzednio nasmarowanej masłem, a następnie rozłóż nadzienie. Instalujemy program "Pieczenie" i przygotowujemy ciasto przez 50-60 minut, w zależności od mocy multicookera.
ciasto można podawać zarówno na ciepło, jak i na zimno.
Poczęstuj się zdrowo!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Kefir tłusty - 62 kcal/100g
- Kefir 1% tłuszczu - 38 kcal/100g
- Kefir beztłuszczowy - 30 kcal/100g
- Kefir "Dr beefy" 1,8% tłuszczu - 45 kcal/100g
- Kefir 2,5% tłuszczu - 53 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Kapusta pekińska - 16 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Soda spożywcza - 0 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g
- Gałka muszkatołowa - 556 kcal/100g