skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Składniki na zupę, a także nampozbędą potrzebne 2 litry czystej wody
Krok 2:
Pokrój kurczaka na duże kawałki, zalej wrzącą wodą, odstaw na kilka minut, a następnie odcedź. Taka procedura jest potrzebna, aby bulion nie był mętny.
Krok 3:
Pokrój marchewki i cebulę.
Krok 4:
Pomidory obrać i pokroić w kostkę, paprykę obrać i posiekać.
Krok 5:
Wlej olej roślinny do miski multicookera, włóż marchewkę i cebulę i usmaż.
Krok 6:
Włącz program smażenia przez 15 minut i pozwól powolnej kuchence wykonać program.
Krok 7:
Ułóż kurczaka, pomidory i paprykę i smaż w ten sposób przez 10 minut. Możesz dodać czarny pieprz.
Krok 8:
Wlej wodę, nie zapomnij posolić i ugotować.
Krok 9:
Instalujemy program & quot; zupa & quot;, czas 1 godz.
Krok 10:
Do tej zupy kupiłam makaron w sklepie. Jeśli masz czas i chęć, możesz ugotować makaron w domu
Krok 11:
5 minut przed gotowaniem producent wskazuje czas gotowania makaronu na opakowaniu, włóż makaron do multicookera. i dajemy mu do końca wykonać dany program.
Krok 12:
Po sygnale zasypiamy posiekane warzywa i pozwalamy im parzyć przez około 10 minut, jest to możliwe mniej. Najważniejsze, że zupa będzie nasycona aromatami przypraw.
Krok 13:
Wlej gorącą rosół z makaronem na talerze.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Kurczak kategorii i - 238 kcal/100g
- Kurczak II kategorii - 159 kcal/100g
- Kurczak, miąższ bez skóry - 241 kcal/100g
- Kurczaki - 140 kcal/100g
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Makaron - 135 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g