zupa z makaronem w powolnej kuchence

zupa z makaronem w powolnej kuchence-ratunek dla zapracowanej gospodyni. Jeśli zupa musi być szybko ugotowana, a inne rzeczy rozpraszają uwagę od kuchni, powolna kuchenka pomoże ugotować zupę. W tym przypadku zupa z kurczaka z makaronem jest praktycznie ratownikiem. Przygotowanie jest szybkie i proste. Poza tym jest bardzo smaczny... Klarowny bulion z kurczaka, delikatny makaron i bogate smaki gorącej zupy... Jeśli kurczak zostanie oczyszczony ze skóry, możesz przygotować niskotłuszczowy, dietetyczny bulion, w moim przypadku potrzebny był grubszy bulion, więc zostawiłem skórę. I zdobądź przezroczysty bulion w powolnej kuchence, po prostu wlej pokrojonego kurczaka wrzącą wodą, przytrzymaj przez kilka minut i spuść mętną wodę. Makaron można przygotować samodzielnie, ale teraz przemysł produkuje całkiem przyzwoite makarony, więc w niektórych przypadkach warto skorzystać z usług sklepu. Zupę należy zjeść od razu, w żadnym wypadku nie należy jej przechowywać w lodówce, ponieważ makaron "rozprzestrzenia się", bulion traci przejrzystość, jakość produktu traci. Jednak jak każda inna zupa z makaronem. Dlatego jeśli zamierzasz gotować, lepiej od razu obliczyć porcje.
Masłowa TatianaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 30 % 3 g
tłuszcze 40 % 4 g
węglowodany 30 % 3 g
67 kcal
IG: 33 / 67 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Składniki na zupę, a także nampozbędą potrzebne 2 litry czystej wody

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Pokrój kurczaka na duże kawałki, zalej wrzącą wodą, odstaw na kilka minut, a następnie odcedź. Taka procedura jest potrzebna, aby bulion nie był mętny.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Pokrój marchewki i cebulę.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Pomidory obrać i pokroić w kostkę, paprykę obrać i posiekać.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Wlej olej roślinny do miski multicookera, włóż marchewkę i cebulę i usmaż.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Włącz program smażenia przez 15 minut i pozwól powolnej kuchence wykonać program.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Ułóż kurczaka, pomidory i paprykę i smaż w ten sposób przez 10 minut. Możesz dodać czarny pieprz.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Wlej wodę, nie zapomnij posolić i ugotować.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Instalujemy program & quot; zupa & quot;, czas 1 godz.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Do tej zupy kupiłam makaron w sklepie. Jeśli masz czas i chęć, możesz ugotować makaron w domu

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    5 minut przed gotowaniem producent wskazuje czas gotowania makaronu na opakowaniu, włóż makaron do multicookera. i dajemy mu do końca wykonać dany program.

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Po sygnale zasypiamy posiekane warzywa i pozwalamy im parzyć przez około 10 minut, jest to możliwe mniej. Najważniejsze, że zupa będzie nasycona aromatami przypraw.

  13. Krok 13:

    Krok 13.

    Wlej gorącą rosół z makaronem na talerze.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Kurczak kategorii i - 238   kcal/100g
  • Kurczak II kategorii - 159   kcal/100g
  • Kurczak, miąższ bez skóry - 241   kcal/100g
  • Kurczaki - 140   kcal/100g
  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Papryka słodka - 27   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Makaron - 135   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal/100g
  • Zieleń - 41   kcal/100g

Podobne przepisy