ryż z gulaszem w powolnej kuchence

szybki, pyszny i satysfakcjonujący przepis.Kiedy jesteś zbyt leniwy, aby gotować). Gotowanie nie zajmie nam dużo czasu. To proste, smaczne i satysfakcjonujące danie dla całej rodziny. Ryż okazuje się kruchy w połączeniu z gulaszem jest również smaczny. To danie może być całkowicie wykorzystane jako niezależne danie.
TatianamiheadAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 16 % 5 g
tłuszcze 25 % 8 g
węglowodany 59 % 19 g
164 kcal
IG: 6 / 94 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 40 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Przygotowujemy wszystko, czego potrzebujesz. Potrzebujemy więc ryżu, gulaszu (wołowina, wieprzowina, według Twojego gustu), mam kurczaka (domowy), cebulę, marchewkę, sól i pieprz.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Trzy marchewki na grubej tarce. Pokrój cebulę w kostkę. W razie potrzeby spłucz ryż. Używam złotego ryżu. Jest długoziarnisty i po ugotowaniu okazuje się kruchy.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Dodaj olej słonecznikowy do multicookera, włącz tryb smażenia. Smażyć warzywa min 5.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Otwórz gulasz i dodaj do smażonych warzyw . Mieszaj, aż tłuszcz się rozpuści.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Następnie dodaj ryż. Możesz mieszać lub pozostawić w ten sposób.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Dodaj gorącą wodę. Weź 2 szklanki wody na 1 szklankę ryżu. Sól i pieprz do smaku (możesz dodać liść laurowy). Ustawiamy tryb pilaw. Biorąc pod uwagę moją powolną kuchenkę, przygotowanie zajęło tylko 30 minut. Danie jest gotowe. Układamy na talerzach i dekorujemy zielenią. Bon Appetit dla wszystkich, przyjaciele.

ryż sam w sobie jest bardzo smaczny i pożywny. Ryż można podawać jako dodatek do ryb i mięsa. Ale dzisiaj przyjrzymy się przepisowi na ryż z gulaszem.
teraz jest wiele odmian gulaszu, więc musisz uważać na jego wybór. Chcę się z wami podzielić tym, na co patrzę przede wszystkim przy wyborze gulaszu.
nazwa powinna brzmieć tylko "gulasz wołowy" lub "gulasz wieprzowy". Zobacz, że został wykonany zgodnie z GOST. W kompozycji nie powinno być nic zbędnego oprócz mięsa, soli i przypraw. Im większy zakład mięsny, który produkuje gulasz, tym mniej opłaca się poświęcić swoją reputację. Lepiej jest preferować produkty w puszce. Wielu, wybierając gulasz, potrząsa słoikiem. A jeśli tam bulgocze, odkładają go z powrotem na półkę. Nie musisz tego robić! W końcu jest to bardzo naturalny gulasz, który powinien zawierać bulion. Wręcz przeciwnie, brak bulgotania sugeruje, że w banku lutowana jest masa zagęszczaczy.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Dziki ryż surowy - 353   kcal/100g
  • Ryż brązowy surowy - 360   kcal/100g
  • Ryż brązowy gotowany - 119   kcal/100g
  • Ryż biały witaminizowany surowy - 363   kcal/100g
  • Ryż biały witaminizowany gotowany - 109   kcal/100g
  • Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami surowy - 369   kcal/100g
  • Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami gotowany - 106   kcal/100g
  • Ryż instant suchy - 374   kcal/100g
  • Ryż instant gotowy do spożycia - 109   kcal/100g
  • Ryż - 344   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Cebula zielona - 19   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Gulasz wieprzowy - 349   kcal/100g

Podobne przepisy