skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotowujemy wszystko, czego potrzebujesz. Potrzebujemy więc ryżu, gulaszu (wołowina, wieprzowina, według Twojego gustu), mam kurczaka (domowy), cebulę, marchewkę, sól i pieprz.
Krok 2:
Trzy marchewki na grubej tarce. Pokrój cebulę w kostkę. W razie potrzeby spłucz ryż. Używam złotego ryżu. Jest długoziarnisty i po ugotowaniu okazuje się kruchy.
Krok 3:
Dodaj olej słonecznikowy do multicookera, włącz tryb smażenia. Smażyć warzywa min 5.
Krok 4:
Otwórz gulasz i dodaj do smażonych warzyw . Mieszaj, aż tłuszcz się rozpuści.
Krok 5:
Następnie dodaj ryż. Możesz mieszać lub pozostawić w ten sposób.
Krok 6:
Dodaj gorącą wodę. Weź 2 szklanki wody na 1 szklankę ryżu. Sól i pieprz do smaku (możesz dodać liść laurowy). Ustawiamy tryb pilaw. Biorąc pod uwagę moją powolną kuchenkę, przygotowanie zajęło tylko 30 minut. Danie jest gotowe. Układamy na talerzach i dekorujemy zielenią. Bon Appetit dla wszystkich, przyjaciele.
ryż sam w sobie jest bardzo smaczny i pożywny. Ryż można podawać jako dodatek do ryb i mięsa. Ale dzisiaj przyjrzymy się przepisowi na ryż z gulaszem.
teraz jest wiele odmian gulaszu, więc musisz uważać na jego wybór. Chcę się z wami podzielić tym, na co patrzę przede wszystkim przy wyborze gulaszu.
nazwa powinna brzmieć tylko "gulasz wołowy" lub "gulasz wieprzowy". Zobacz, że został wykonany zgodnie z GOST. W kompozycji nie powinno być nic zbędnego oprócz mięsa, soli i przypraw. Im większy zakład mięsny, który produkuje gulasz, tym mniej opłaca się poświęcić swoją reputację. Lepiej jest preferować produkty w puszce. Wielu, wybierając gulasz, potrząsa słoikiem. A jeśli tam bulgocze, odkładają go z powrotem na półkę. Nie musisz tego robić! W końcu jest to bardzo naturalny gulasz, który powinien zawierać bulion. Wręcz przeciwnie, brak bulgotania sugeruje, że w banku lutowana jest masa zagęszczaczy.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Dziki ryż surowy - 353 kcal/100g
- Ryż brązowy surowy - 360 kcal/100g
- Ryż brązowy gotowany - 119 kcal/100g
- Ryż biały witaminizowany surowy - 363 kcal/100g
- Ryż biały witaminizowany gotowany - 109 kcal/100g
- Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami surowy - 369 kcal/100g
- Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami gotowany - 106 kcal/100g
- Ryż instant suchy - 374 kcal/100g
- Ryż instant gotowy do spożycia - 109 kcal/100g
- Ryż - 344 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Cebula zielona - 19 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Gulasz wieprzowy - 349 kcal/100g