skład / składniki
metoda gotowania
1. Sortujemy i dokładnie myjemy płatki, aż woda będzie całkowicie czysta i przezroczysta.
2. Myję również włoską mieszankę warzyw, odsączamy nadmiar wody (można ją wysuszyć ręcznikami papierowymi) i smażymy (bez wstępnego rozmrażania) na niewielkiej ilości oleju roślinnego przez 10 minut w trybie "Pieczenie".
3. Następnie dodaj kaszę gryczaną, wodę i trochę soli do multicookera. Ustawiamy tryb "Gryka" i gotujemy do ostatniego sygnału.
jeśli wolisz posiłki dietetyczne lub gotujesz dla małych dzieci, możesz obejść się bez smażenia. Wystarczy dodać już czystą kaszę gryczaną do miski, rozprowadzając ją na dnie, a następnie-włoską mieszankę, sól, wodę. Wybierz program " ryż " (lub identyczny w powolnej kuchence, na przykład można go nazwać "kaszą gryczaną"). Gdy zabrzmi sygnał dźwiękowy, danie jest gotowe! Pozostaje tylko udekorować go przed podaniem kolendrą.
taka kasza gryczana z warzywami będzie doskonałym dodatkiem do każdego dania mięsnego.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Kasza gryczana (całe ziarno) - 335 kcal/100g
- Ciemna mąka gryczana - 333 kcal/100g
- Jasna mąka gryczana - 347 kcal/100g
- Kasza gryczana gotowana - 163 kcal/100g
- Gryka - 313 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Kolendra - 25 kcal/100g
- Włoska mieszanka mrożona - 114 kcal/100g