skład / składniki
metoda gotowania
1. Jak zrobić ciasto saury w powolnej kuchence? Rozbij jajka do miski, dodaj sól, majonez i śmietanę, wymieszaj.
2. Przesiej mąkę z proszkiem do pieczenia do powstałej masy, wymieszaj trzepaczką, aż będzie gładka.
3. Obierz, umyj ziemniaki, pokrój w kółka tak cienkie, jak to możliwe.
4. Cebulę obrać, pokroić w drobną kostkę.
5. Połóż saurę na talerzu, zetrzyj widelcem.
6. Posmaruj miskę multicookera masłem, obficie posyp sezamem, wlej połowę ciasta, włóż ziemniaki, cebulę i saurę, wlej pozostałe ciasto.
7. Piec ciasto przez 45 minut w trybie "Pieczenie", a następnie bez otwierania pokrywy pozostaw w trybie" podgrzewanie " na 10-15 minut. Czas i tryb są podane w przybliżeniu. W zależności od funkcji urządzenia ciasto może piec szybciej lub wolniej. Sprawdź po upływie czasu, czy ciasto jest gotowe. Jeśli spód jest zbyt zrumieniony, a góra pozostaje surowa, może być konieczne obrócenie ciasta na drugą stronę za pomocą talerza i gotowanie przez kolejne 5-10 minut w tym samym trybie.
skoncentruj się na swojej technice, zanim zaczniesz gotować, przeczytaj instrukcję obsługi swojego modelu multicookera i indywidualnie wybierz czas i tryb gotowania.
podawaj ciasto na stole po całkowitym ostygnięciu.
pamiętaj, że czas i tryb gotowania w przepisie są podane w przybliżeniu. Wszystkie multicookery działają inaczej, a nawet te same modele tego samego producenta mogą mieć swoje własne cechy. Zanim zaczniesz gotować nowe danie dla Ciebie w powolnej kuchence, dokładnie przestudiuj instrukcje, a następnie w praktyce spróbuj najpierw ugotować znane Ci potrawy, a następnie nowe, wybierając tryb i czas indywidualnie dla własnej techniki.
czy można zastąpić proszek do pieczenia sodą, jak dodać je poprawnie, aby pieczenie było bujne, jak uniknąć nieprzyjemnego smaku sody i więcej, przeczytaj artykuł " proszek do pieczenia czy soda oczyszczona - co jest lepsze?"
Poczęstuj się!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Ziemniaki pieczone - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Suszone całe nasiona sezamu - 563 kcal/100g
- Nasiona sezamu łuskane - 582 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g
- Proszek do pieczenia ciasta - 79 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g
- Saura konserwowa - 88 kcal/100g