Limonella na poduszce warzywnej

niesamowicie smaczna ryba na obiad-spodoba się wszystkim! Spróbuj! Limonella jest nieco podobna do mintaja, ale jej smak jest łagodniejszy i delikatniejszy, a mięso delikatniejsze. Jest to bardzo lekka ryba, ponieważ zawiera dość mało tłuszczu. Odpowiedni dla tych, którzy przestrzegają diety i chcą być szczuplejsi. Świetna opcja również do menu dla dzieci. I uwielbiam gotować tę rybę na poduszce warzywnej-jest niesamowicie pyszna!
OLICZKAAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 68 % 13 g
tłuszcze 16 % 3 g
węglowodany 16 % 3 g
96 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 1 h 20 min

aby przygotować to danie, musisz:

1. Obierz świeże warzywa, zamrożone-włóż z torby do miski. W razie potrzeby oczyść rybę z wnętrzności i usuń głowy, płetwy, ogony.
2. Pokrój cebulę w kostkę, zetrzyj marchewki.
3. Cebulę i marchewkę smażyć przez pięć minut na średnim ogniu w oleju roślinnym. Weź patelnię o odpowiedniej objętości i taką, w której możesz następnie upiec rybę w piekarniku. Objętość jest potrzebna, aby poduszka warzywna pokrywała całe dno, a ryba zmieściła się prawie na całej powierzchni poduszki i nie wznosiła się ponad krawędź patelni.
4. Następnie włóż mrożone warzywa na patelnię, spuszczając z nich rozmrożoną wodę.
5. Gotuj przez minutę, aż warzywa całkowicie się rozmrożą.
6. Dodaj połowę soli i pieprzu, gotuj przez kolejne 30-60 sekund na umiarkowanie dużym ogniu.
7. Zmniejsz ogień do minimum i gotuj zawartość patelni pod pokrywką przez 3-5 minut.
8. Następnie w razie potrzeby dodaj wodę i gotuj na wolnym ogniu, aż warzywa będą ugotowane.
9. Majonez wymieszać z przyprawami, solą i dobrze natrzeć tą mieszanką rybę na zewnątrz i wewnątrz.
10. Jeśli nie znajdziesz pożądanej patelni, musisz przenieść warzywa do odpowiedniego naczynia do pieczenia.
11. Na wierzchu warzyw zetrzyj warstwę sera i ułóż rybę.
12. Przykryj wszystko folią i piecz w 180 stopniach przez 15 minut.
13. Następnie obniż temperaturę do 150 stopni i piecz przez kolejne 20 minut.

ryby można podawać bezpośrednio z piekarnika w naczyniu do pieczenia lub układać na talerzach.

smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Ser"Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser"Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser "Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser Chester 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser Emmental 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Ser Litewski - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502   kcal/100g
  • Majonez lekki - 260   kcal/100g
  • Majonez Prowansalski - 624   kcal/100g
  • Majonez "prowansalski" - 627   kcal/100g
  • Majonez stołowy - 627   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Przyprawy suche - 240   kcal/100g
  • Limonella - 79   kcal/100g
  • Meksykańska mieszanka mrożona - 72   kcal/100g

Podobne przepisy