limonella pieczona z ziemniakami i pomidorkami koktajlowymi
skład / składniki
2
porcje:
metoda gotowania
1. Gotuj ziemniaki przez 5 minut, spuść wodę, pozwól ziemniakom lekko wyschnąć.
2. Włącz piekarnik do 190 stopni.
3. Obraną rybę podzielić na porcje, doprawić solą i pieprzem.
4. Zawiń każdy kawałek ryby w kawałek szynki.
5. Umieść rybę w szynce na środku naczynia do pieczenia, a wokół ryby ułóż ziemniaki i pęczek pomidorków koktajlowych.
6. Skrop olejem i piecz przez 12-18 minut. Sprawdź gotowość ryby za pomocą wykałaczki.
podawaj rybę do stołu zaraz po wyjęciu z piekarnika wraz z ziemniakami i wiśniami.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Szynka - 270 kcal/100g
- Szynka wołowa - 133 kcal/100g
- Gotowana szynka - 282 kcal/100g
- Surowa szynka - 270 kcal/100g
- Kiełbasa szynkowa - 242 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Pieprz - 26 kcal/100g
- Pomidory koktajlowe - 15 kcal/100g
- Limonella - 79 kcal/100g
- Młode ziemniaki - 61 kcal/100g