limonella pieczona z ziemniakami i pomidorkami koktajlowymi

opcja przygotowania tej pysznej delikatnej ryby morskiej. Spróbuj! Ulubiony przepis! Ryba w szynce jest niezwykła i niesamowicie smaczna. I z pomidorkami koktajlowymi i ziemniakami... Po prostu polizaj palce! Zarówno rodzina, jak i goście zawsze są zachwyceni!
KaterinasAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 45 % 9 g
tłuszcze 35 % 7 g
węglowodany 20 % 4 g
111 kcal
IG: 20 / 80 / 0

metoda gotowania

Czas gotowania: 45 min

1. Gotuj ziemniaki przez 5 minut, spuść wodę, pozwól ziemniakom lekko wyschnąć.
2. Włącz piekarnik do 190 stopni.
3. Obraną rybę podzielić na porcje, doprawić solą i pieprzem.
4. Zawiń każdy kawałek ryby w kawałek szynki.
5. Umieść rybę w szynce na środku naczynia do pieczenia, a wokół ryby ułóż ziemniaki i pęczek pomidorków koktajlowych.
6. Skrop olejem i piecz przez 12-18 minut. Sprawdź gotowość ryby za pomocą wykałaczki.

podawaj rybę do stołu zaraz po wyjęciu z piekarnika wraz z ziemniakami i wiśniami.

smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Szynka - 270   kcal/100g
  • Szynka wołowa - 133   kcal/100g
  • Gotowana szynka - 282   kcal/100g
  • Surowa szynka - 270   kcal/100g
  • Kiełbasa szynkowa - 242   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Oliwa z oliwek - 913   kcal/100g
  • Pieprz - 26   kcal/100g
  • Pomidory koktajlowe - 15   kcal/100g
  • Limonella - 79   kcal/100g
  • Młode ziemniaki - 61   kcal/100g

Podobne przepisy