Lacedra zapiekana z pomidorkami koktajlowymi

niesamowicie soczysta i delikatna ryba morska pieczona w piekarniku! Jeśli masz lacedrę, która jest również nazywana żółtym ogonem, proponuję ugotować ją w ten sposób, a mianowicie upiec owiniętą folią w piekarniku z przyprawami. Okazuje się bardzo smaczny i niezwykle aromatyczny! Ta ryba jest dość tłusta i satysfakcjonująca. Dobrze podawać z sałatką ze świeżych warzyw lub innym lekkim dodatkiem.
AnastasiaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 76 % 19 g
tłuszcze 24 % 6 g
węglowodany 0 % 0 g
136 kcal
IG: 0 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 2 h

1. Oczyść, wypatrosz lacedrę, dokładnie umyj, lekko osusz ręcznikami papierowymi.
2. Potrzyj rybę solą ze wszystkich stron i wewnątrz, skrop sokiem z cytryny.
3. Wymieszaj oliwę z oliwek z przyprawami, a tą mieszanką pocieraj również ryby ze wszystkich stron. Pozwól mu marynować przez godzinę (Wstaw na zimno).
4. Połóż lacedrę na folii, napełnij ją pomidorkami koktajlowymi, połóż pomidory.
4. Zawiń rybę w folię i włóż do piekarnika nagrzanego do 220 stopni na 20 minut.

podawaj na gorąco!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Sól - 0   kcal/100g
  • Przyprawy suche - 240   kcal/100g
  • Sok z cytryny - 16   kcal/100g
  • Oliwa z oliwek - 913   kcal/100g
  • Pomidory koktajlowe - 15   kcal/100g
  • Lacedra Yellowtail - 146   kcal/100g

Podobne przepisy