skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Dzień dobry wszystkim) zacznijmy z Tobą gotować pyszne nadziewane papryki
Krok 2:
Umyć, pokroić paprykę na pół, aby pozostały ogony i oczyścić z nasion i błon. Następnie blanszuj we wrzącej wodzie przez około 3 minuty i ostudź.
Krok 3:
Pomidory zanurzamy we wrzącej wodzie na minutę i usuwamy skórkę, a następnie kroimy w kostkę.Pieczarki i filety drobiowe również kroimy w kostkę.
Krok 4:
Posiekaj cebulę, czosnek, koperek i natkę pietruszki w blenderze.
Krok 5:
Sól i pieprz drób i warzywa, dodaj przyprawy (w moim przypadku paprykę, bazylię i włoskie zioła). Wymieszaj warzywa, drób i posiekaną cebulę z ziołami w jednym pojemniku i dopraw wszystko jogurtem. Dobrze wymieszaj, aż będzie gładka.
Krok 6:
Wypełnij paprykę gotowym nadzieniem, włóż do formy pokrytej pergaminem i wyślij do nagrzanego piekarnika 180C na 30-35 minut
Krok 7:
Twardy ser zetrzyj na tarce (mam 17% tłuszczu, aby zmniejszyć liczbę kalorii w gotowym naczyniu). Paprykę wyjmujemy z piekarnika i posypujemy startym serem. I ponownie wysyłamy do piekarnika na około 10 minut, aż na serze powstanie rumiana skorupa.
Krok 8:
Papryka jest gotowa!)
Krok 9:
Ten przepis jest odpowiedni dla tych, którzy podążają za figurą. Jogurt można wziąć beztłuszczowy, sugeruję ser nie więcej niż 17%, bez smażenia i oleju. Bon Appetit!)
prosty przepis na pyszne i zdrowe danie. Aby zmniejszyć liczbę kalorii, nie możesz dodawać sera, a dla tych, którzy nie jedzą mięsa, zastąp go na przykład knajpami.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Grzyby leśne - 21 kcal/100g
- Acedofilina 3,2% tłuszczu - 58 kcal/100g
- "Rastishka" - 122 kcal/100g
- Jogurt pitny"Danon" - 76 kcal/100g
- Jogurt do picia "Agusha" - 87 kcal/100g
- "Actimel" naturalny - 83 kcal/100g
- Jogurt "Danon" 2,2% tłuszczu - 96 kcal/100g
- "majetel" - 48 kcal/100g
- Jogurt" Ehrmann " tłusty - 152 kcal/100g
- Jogurt o zawartości tłuszczu 3,5% - 68 kcal/100g
- Jogurt naturalny 1,5% tłuszczu - 48 kcal / 100g
- Niskotłuszczowy jogurt mleczny - 38 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Ser "Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser "Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal / 100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser Chester o zawartości tłuszczu 50 % - 363 kcal/100g
- Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser Emmental 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal / 100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Litewski ser - 250 kcal / 100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal / 100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Filet z indyka - 84 kcal/100g