faszerowana papryka z indykiem i warzywami

takie papryki nie zaszkodzą figurze i będą niezastąpione w dietach.
KsyuniaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 53 % 8 g
tłuszcze 20 % 3 g
węglowodany 27 % 4 g
71 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h 40 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Dzień dobry wszystkim) zacznijmy z Tobą gotować pyszne nadziewane papryki

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Umyć, pokroić paprykę na pół, aby pozostały ogony i oczyścić z nasion i błon. Następnie blanszuj we wrzącej wodzie przez około 3 minuty i ostudź.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Pomidory zanurzamy we wrzącej wodzie na minutę i usuwamy skórkę, a następnie kroimy w kostkę.Pieczarki i filety drobiowe również kroimy w kostkę.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Posiekaj cebulę, czosnek, koperek i natkę pietruszki w blenderze.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Sól i pieprz drób i warzywa, dodaj przyprawy (w moim przypadku paprykę, bazylię i włoskie zioła). Wymieszaj warzywa, drób i posiekaną cebulę z ziołami w jednym pojemniku i dopraw wszystko jogurtem. Dobrze wymieszaj, aż będzie gładka.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Wypełnij paprykę gotowym nadzieniem, włóż do formy pokrytej pergaminem i wyślij do nagrzanego piekarnika 180C na 30-35 minut

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Twardy ser zetrzyj na tarce (mam 17% tłuszczu, aby zmniejszyć liczbę kalorii w gotowym naczyniu). Paprykę wyjmujemy z piekarnika i posypujemy startym serem. I ponownie wysyłamy do piekarnika na około 10 minut, aż na serze powstanie rumiana skorupa.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Papryka jest gotowa!)

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Ten przepis jest odpowiedni dla tych, którzy podążają za figurą. Jogurt można wziąć beztłuszczowy, sugeruję ser nie więcej niż 17%, bez smażenia i oleju. Bon Appetit!)

prosty przepis na pyszne i zdrowe danie. Aby zmniejszyć liczbę kalorii, nie możesz dodawać sera, a dla tych, którzy nie jedzą mięsa, zastąp go na przykład knajpami.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Grzyby leśne - 21   kcal/100g
  • Acedofilina 3,2% tłuszczu - 58   kcal/100g
  • "Rastishka" - 122   kcal/100g
  • Jogurt pitny"Danon" - 76   kcal/100g
  • Jogurt do picia "Agusha" - 87   kcal/100g
  • "Actimel" naturalny - 83   kcal/100g
  • Jogurt "Danon" 2,2% tłuszczu - 96   kcal/100g
  • "majetel" - 48   kcal/100g
  • Jogurt" Ehrmann " tłusty - 152   kcal/100g
  • Jogurt o zawartości tłuszczu 3,5% - 68   kcal/100g
  • Jogurt naturalny 1,5% tłuszczu - 48   kcal / 100g
  • Niskotłuszczowy jogurt mleczny - 38   kcal/100g
  • Papryka słodka - 27   kcal/100g
  • Ser "Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser "Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal / 100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser "Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser Chester o zawartości tłuszczu 50 % - 363   kcal/100g
  • Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser Emmental 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal / 100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Litewski ser - 250   kcal / 100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal / 100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Pietruszka - 45   kcal/100g
  • Koperek - 38   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Przyprawy suche - 240   kcal/100g
  • Filet z indyka - 84   kcal/100g

Podobne przepisy