skład / składniki
metoda gotowania
proces przygotowania biszkoptu z mąki sojowej jest taki sam jak w wersji klasycznej:
1. Najpierw oddziel żółtka od białek.
2. Ubij żółtka z cukrem w pianę.
3. Dodaj startą skórkę (lub wanilinę) do żółtek i wymieszaj. Dodaj wodę i ponownie wymieszaj.
4. Następnie ubij białka.
5. Dodaj łyżkę białka do żółtek, wymieszaj.
6. Do całkowitej masy jajecznej przesiać porcjami mieszankę mąki sojowej i pszennej i ponownie wymieszać.
7. Piec do miękkości w piekarniku w 180 stopniach (około 15 minut).
udanych eksperymentów kulinarnych!
przygotuj się na to, że mąka może wymagać więcej lub mniej niż wskazano w przepisie. Nie skupiaj się na ilości mąki, ale na pożądanej konsystencji ciasta. Aby uniknąć błędów, przeczytaj o mące i jej właściwościach!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g
- Skórka z cytryny - 47 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g
- Mąka sojowa - 291 kcal/100g