Łosoś pieczony z hawajską mieszanką w folii
skład / składniki
1
porcje:
metoda gotowania
1. Piekarnik rozgrzewa się do 180-200 stopni. W międzyczasie wyłóż blachę do pieczenia folią z marginesem krawędzi, aby owinąć naczynie.
2. Rozłóż hawajską mieszankę na folii, posyp połową przypraw. Wlej większość sosu sojowego i delikatnie wymieszaj rękami. Równomiernie rozprowadź w warstwie o wielkości steku rybnego.
3. Pocieramy stek sokiem z cytryny i pozostałymi przyprawami, rozprowadzamy na hawajskiej mieszance. Wlej resztę sosu sojowego i soku z cytryny.
4. Zawiń krawędzie folii i włóż naczynie do piekarnika na 30 minut.
następnie rozłóż folię i po kilku minutach w piekarniku pozwól stekowi się zrumienić.
5. Podawaj gotowe danie z ulubioną sałatką lub na przykład ze świeżymi warzywami i serem feta.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Łosoś mielony - 130 kcal/100g
- Łosoś wędzony - 162 kcal/100g
- Łosoś z grilla - 283 kcal/100g
- Łosoś świeży - 201 kcal/100g
- Łosoś solony - 269 kcal/100g
- Łosoś saute - 379 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Sos sojowy - 51 kcal/100g
- Chmiel-suneli - 417 kcal/100g
- Sok z cytryny - 16 kcal/100g
- Czosnek w proszku - 331 kcal/100g
- Hawajska mieszanka mrożona - 91 kcal/100g