mini babeczki z mąki sojowej
skład / składniki
4
porcje:
metoda gotowania
przygotuj ciasto i upiecz:
1. Wymieszaj wszystkie suche składniki z wyjątkiem cukru.
2. Ubij jajka na bujną pianę. Następnie dodaj mus jabłkowy i ubijaj przez kolejne kilka minut.
3. Następnie ubij jogurt, olej roślinny i cukier.
4. Delikatnie mieszając wlej mieszaninę oleju do jajka cienkim strumieniem.
następnie mieszając, w częściach, wlej suchą mieszaninę. Ostatnią częścią jest dodanie rodzynek lub posiekanych śliwek.
5. Układamy w foremkach i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 30-35 minut.Gotowość sprawdzamy szpikulcem.
podawaj takie babeczki lepiej na gorąco. Ale schłodzone będą bardzo smaczne!
miłych herbat!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Acedofilina 3,2% tłuszczu - 58 kcal/100g
- "Rastishka" - 122 kcal/100g
- Jogurt pitny "Danon" - 76 kcal/100g
- Jogurt do picia "Agusha" - 87 kcal/100g
- "Actimel" naturalny - 83 kcal/100g
- Jogurt "Danon" 2,2% tłuszczu - 96 kcal/100g
- "majetel" - 48 kcal/100g
- Jogurt" Ehrmann " tłusty - 152 kcal/100g
- Jogurt o zawartości tłuszczu 3,5% - 68 kcal/100g
- Jogurt naturalny 1,5% tłuszczu - 48 kcal/100g
- Beztłuszczowy jogurt mleczny - 38 kcal/100g
- Rodzynki - 280 kcal/100g
- Kiszmisz - 279 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Wanilina - 288 kcal/100g
- Proszek do pieczenia ciasta - 79 kcal/100g
- Brązowy cukier - 394 kcal/100g
- Mus jabłkowy - 68 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g
- Mąka owsiana - 369 kcal/100g
- Mąka sojowa - 291 kcal/100g